Bolu'da "Hayvanlar Uyutulmasın" Eylemi

Bolu Hayvanları Koruma Derneği üyeleri "Hayvanlar uyutulmasın" eylemi yaptı.

Bolu Hayvanları Koruma Derneği üyeleri "Hayvanlar uyutulmasın" eylemi yaptı.

Hükümet meydanında düzenlenen etkinliğe katılan yaklaşık 20 kişilik bir grup, ellerinde bulunan ve hayvan haklarını ön plana çıkaran pankart ve dövizlerle 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı kanunla ilgili basın açıklaması yaptı.

Dernek adına basın açıklaması yapan Zafer Akkaya, "Hayvanları koruma kanununda ve bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısında yer alan bazı hükümleri hayvan hakları açısından uygun bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Hayvanların "Tehlikeli ırk" olarak faydalanmasına karşı çıktıklarını da sözlerine ekleyen Akkaya, "Amacı ve adı 'Hayvan Koruma' olan bir yasada hayvanların sorunlu olarak görülmesi, her canlının şahsına özgün fiziki ve karakter özellikleri, yetiştirilişi ve geçmişi, yaşadıkları incelenmeden 'Tehlikeli' sıfatıyla yaftalanması asla kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan hayvan öldürme işleminin "uyutma" adı altında meşrulaştırılmaya çalıştığını da belirten Akkaya, "İnsani bir seçenek, çözüm olarak sunulan, 'Uyutma' diye bilinen, solunumu durdurucu iğne ile öldürme yöntemi, bir hak değil, aksine yaşam hakkının sonlandırılmasıdır" dedi.

Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz