Bolu'da kene can aldı

Kene tarafından ısırılan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi ile Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan Nuri Bildik (55), 10 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

BOLU (İHA) - Bolu'nun Gerede ilçesinde kene tarafından ısırılan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi ile Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan Nuri Bildik (55), 10 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Seviller Mahallesi'nde yaşayan Nuri Bildik, 11 Temmuz'da mezarlıkta bulunan otları tırpanla biçmeye başladı. Bu sırada otların arasında bulunan bir kene tarafından ısırıldığını fark edince hemen Gerede Devlet Hastanesi'ne gitti. Bildik, KKKA şüphesiyle İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalandığı öğrenilen Nuri Bildik, buradan da Ankara Numune Hastanesi'ne gönderildi. 10 gündür Numune Hastanesi'nde tedavi altında bulunan

Reklam
Reklam

Bildik, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bildik'in cenazesi Gerede'de toprağa verildi.

Gerede Devlet Hastanesi yetkilileri, havaların ısınmasıyla kene vakalarında artış yaşandığını söylediler ve vatandaşlara daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundular.