Bolu’da Nakdi Kredi Kullanımı Arttı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nun 2012 yılı ilk 6 aylık verilerine göre Bolu’da nakdi...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nun 2012 yılı ilk 6 aylık verilerine göre Bolu’da nakdi kredi kullanımı yüzde 23,6 artış göstererek 1.8 milyar TL’ye yükseldi.

BDDK, 2012 yılının birinci yarı verilerini açıkladı. Bolu’da nakdi kredi kullanımda yüzde 23,6 oranındaki artış dikkat çekti. 2011 yılının ilk altı ayında 1,4 milyar TL olan rakam, 2012 yılının ilk altı ayında 1,8 milyar TL olarak kayıtlara geçti. Bankalardaki toplam mevduat tutarı yüzde 1 oranında artarak 1,1 milyar TL olarak hesaplanırken. Mevduatın nakdi krediye dönüşme oranı ise yüzde 161 oldu. Sektörler tarafından kullanılan kredilere bakıldığında, inşaat ve yapı sektöründeki hareketlilik kredi rakamlarına da yansıdı. 2011 yılında yüzde 11'lik büyüme oranı ile en fazla büyüyen sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe, geçtiğimiz yılın Haziran ayına göre gerçekleşen kredi kullanımında yüzde 50'lik artış görülürken, bu sektörü gıda ve turizm sektörleri izledi. Turizm sektöründe kullanılan 87,4 milyon TL'lik kredi tutarı, Bolu'yu bu alanda 81 il içinde Antalya, Muğla, İzmir, Aydın gibi illerin arkasından 9. sıraya yerleştirdi.

Reklam
Reklam

Dikkat çeken bir diğer veri de T.C Merkez Bankası tarafından yayınlanan protestolu senetler oldu. İlk yedi aylık verilere göre, Bolu'da protesto edilen senetlerin toplam tutarında (10,1 milyon TL) geçen yıla kıyasla yüzde 85'lik bir artış yaşandı. Bu artışla Bolu, TR-42 Doğu Marmara Bölgesi'nde, Sakarya'dan sonra en fazla artış gerçekleşen ikinci il oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: