Bolu'da Orman Yangınlarına Karşı Önlemler Arttırıldı

Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, olası orman yangınlarına karşı teyakkuz durumunda olduklarını söyledi.

Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, olası orman yangınlarına karşı teyakkuz durumunda olduklarını söyledi.

Köstereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı sıcaklar nedeniyle ormanlık alanların yakınlarında bulunan otların kuruduğunu, kuruyan otların yanması durumunda yangınların ormana sıçrama olasılığının çok fazla olduğuna dikkati çekti.

Bayramla birlikte piknikçilerin sayısının hızlı bir şekilde artacağını ifade eden Köstereli, "Sıcak havalardan bunalan vatandaşlar, aileleriyle birlikte piknik yapmak için ormanlık alanları tercih ediyor ve orada ateş yakarak mangal yapıyor. Yakılan mangal ateşi söndürülmeden ormanın içerisine bırakılabiliyor. Bu tür olaylar büyük facialara neden olmakta. Ciğerlerimiz olan ormanların yanıp kül olmasına sebebiyet vermektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Piknikçilerin bu nedenle orman içerisinde ve yakınlarında ateş yakmamasını isteyen Köstereli, vatandaşlara, piknik alanlarında mangal için ayrılan yerlerde mangal yapmaları ve yakılan ateşleri söndürmeden piknik alanından ayrılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Köstereli, mangal ateşinin yanı sıra orman içerisinde kırılan cam parçalarının da yangınlara neden olduğuna işaret ederek, "En küçük ihmal, büyük felaketlere neden oluyor. Bu ormanlar hepimizin. Herkesin sahip çıkması gerek" diye konuştu.

Orman yangınlarına karşı her türlü tedbirin alındığını kaydeden Köstereli, "Yangınların en fazla etkili olduğu aylar Ağustos ve Eylül ayı. Bu yüzden ekiplerimiz ellerindeki tüm çalışmaları bırakmış durumda. Bölge müdürlüğü olarak orman yangınları konusunda teyakkuz durumundayız" dedi.

Köstereli, orman yangınlarında erken müdahalenin de çok önemli olduğunu anlatarak, "Çıkan orman yangınına ne kadar kısa bir süre içerisinde müdahale edilirse, yanan alan, o kadar az olur. Bu yüzden vatandaşlarımıza büyük görevler düşmekte. Orman içerisinde görülen dumanı anında yetkili kurumları arayarak bildirmesi gerekir. Bu şekilde çıkan yangına kısa bir süre içerisinde müdahale ederek, büyümeden söndürebiliriz" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: