Bolu'da Türk Metal Sendikası Üyelerinden Tepki Eylemi

Bolu'da Türk Metal Sendikası üyesi 200 işçiler, aynı sendikaya üye arkadaşlarının baskı altına alındığı gerekçesiyle...

Bolu'da Türk Metal Sendikası üyesi 200 işçiler, aynı sendikaya üye arkadaşlarının baskı altına alındığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada, işçilerin Türk Metal Sendikası üyesi oldukları gerekçesiyle baskıya uğradığını iddia eden Türk Metal Sendikası üyeleri şehir merkezinde toplanarak araçlarla fabrikanın önüne geldi. 250 kişilik sendika üyesi, 6 otobüsle organize sanayi bölgesine gelerek eylem yaptı. Sloganlar ve pankartlarla fabrika önüne kadar gelen işçiler fabrika yönetimine uygulamaları nedeniyle tepki gösterdi. Olay çıkmaması için tedbir olarak jandarma robocoplar geniş güvenlik önlemi aldı.
Açıklama yapan Türk Metal Sendikası Başkanı Özgür Elçi, sendikalı olan işçilerin baskı altına alındığını iddia ederek, " Dost elimizi uzatıyoruz. Bu durum devam ederse cevabımız çok sert olacaktır" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler geldikleri araçla geri döndü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: