Bolu'dan Barış Ve Kardeşlik Sesi Yükseldi

Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen Antakya Medeniyetler Korosu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) muhteşem bir...

Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen Antakya Medeniyetler Korosu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) muhteşem bir konser verdi.

Bolu Belediyesi'nin organizasyonu ile AİBÜ Kongre Merkezi'nde gerçekleşen konser büyük ilgi gördü. Medeniyet tarihinin yazıldığı ülkemizdeki kültürel zenginlik, Medeniyetler Korosu'nun seslendirdiği Ermenice, Kürtçe, Türkçe, Azerice eserler ile bir kez daha gözler önüne serildi. Koronun kurucusu ve şefi Yılmaz Özfırat, Nobel Barış ödülüne 231 adaydan biri olduklarını belirterek, "Ancak kazanamayacağımızı biliyoruz. Çünkü biz ülkemizi çok seviyoruz. Seslendirdiğimiz eserlerle Lazı, çerkezi, türkü, kürdüyle hepimizin kardeş olduğunu haykırıyor ve tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajını taşıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Üç dinin ilahilerinden örneklerin icra edildiği gecenin sonunda Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz sahneye çıkarak koro sanatçıları ile birlikte "Memleketim" adlı parçayı seslendirdi. Başkan Yılmaz, koro şefine ve üyelerine plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: