Bölükbaşı: "özel Sektöre Değil, Özelleştirmeye Karşıyız"

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, özel sektör tarafından yapılan veya...

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, özel sektör tarafından yapılan veya yapılacak yatırımlara asla karşı olmadıklarını ifade ederek, kamunun elindeki mevcut santrallerin özelleştirilmesine karşı olduklarını söyledi.

Hükümetin enerjideki özelleştirme çalışmalarını değerlendiren Bölükbaşı, Afşin-Elbistan C ve D Termik Santrallerini özel sektörün yapacağını belirterek, diğer tarafından kamunun elinde bulunan santrallerin özelleştirmesine ise karşı olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile ilgili olarak şuanda bir özelleştirme konusunun gündemde olmadığını anlatan Bölükbaşı, 1994 yılında zamanın Enerji Bakanı tarafından Erg-Werbund’a 20 yıllığına devriyle ilgili hukuki sürecin halen devam ettiğini söyledi.

Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Maden-İş Sendikası olarak bizler özel sektörün enerji alanında yatırım yapmasına asla karşı değiliz. Biz, kamunun elinde bulunan santral ve kömür sahalarının özelleştirilmesine karşıyız. Hükümetin enerjideki özelleştirme çalışmalarını dikkatle izliyoruz. Son günlerde A ve B Termik Santrallerinin özelleştirileceği konusunda bir takım açıklamalar duyuyoruz. A Termik Santrali ile kömür sahasının özelleştirilmesi konusunda alınmış herhangi bir karar bulunmuyor. A Santrali ile kömür sahasının Erg-Werbund’a devri için 1994 yılında yapılan bir anlaşma var ve bu anlaşma şuan için yürürlülüğünü yitirmiş durumda. Bu konudaki hukuki süreç devam ediyor. Hukuki sürecin sonucu ne olur, bunu hep birlikte göreceğiz. Maden-İş olarak kamunun elinde bulunan santrallerin özelleştirilmesine karşı olduğumuzu her platformda dile getiriyoruz. Sürecin getireceği sorunları anlatıyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: