Bolulu tır şoförüne Suriye'de işkence

BOLU (İHA) - Bolulu TIR şoförü Muhsin Kazan, Suriye'de işkence gördüğünü ve aracına askerler tarafından ateş açıldığını ileri sürerek, canını zor kurtardığını söyledi.

Kuzey Irak'a hurda otomobil götüren Bolulu TIR şoförü Muhsin Kazan (34), Türkiye'ye dönüşünde Suriye Gümrük yetkililerine rüşvet vermediği için günlerce işkence gördüğünü ileri sürdü. TIR ile kaçmayı başaran Muhsin Kazan, aracına Suriye askerleri tarafından ateş edildiğini de belirtti. Yaklaşık iki hafta önce Türkiye'den yüklediği hurda otomobilleri Kuzey Irak'a götürdüğünü anlatan Muhsin Kazan, "Yükümü boşalttıktan sonra dönüşe geçtim. Ancak Irak Gümrüğü'nde oluşan uzun kuyruklar nedeniyle Suriye'den geçmeye karar verdim. Suriye Gümrüğü'ne geldiğimde ise gümrük yetkilileri benden rüşvet istedi. Rüşvet vermeyi kabul etmeyince de beni bekletmeye başladılar. İki gün boyunca aç bırakıldım ve dövüldüm" dedi.

Reklam
Reklam

Bir fırsatını bularak 14 EU 780 plakalı aracına ulaştığını ve kaçmaya başladığını ifade eden Kazan, "Bu sırada Suriyeli askerler aracıma ateş açtılar. Beni sınıra kadar takip ettiler. Ancak ben Türkiye'ye gelmeyi başardım. Canımı zor kurtardım" diye konuştu.

Yaşadığı olayın şokunu hala üzerinden atamadığını da vurgulayan iki çocuk babası Muhsin Kazan, bundan sonra Ortadoğu ülkelerine yük taşımayacağını belirtti.