Bolu'ya doğal gaz verildi

Bolu (AA)- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Rusya ile Ukrayna arasındaki doğal gaz krizi nedeniyle "Türkiye'nin gazının üçte biri kesildiği halde aldıkları tedbirlerle, yatırımlarla ne vatandaşı üşüttüklerini ne de elektrik kesintisine sebep olduklarını, bundan sonra da bir sorun olmayacağını" bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bolu'ya gaz verilmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bolu'nun hava kirliliğinden son derece rahatsız olduğunu hatırlatarak, temiz havaya, dolayısıyla doğal gaza ihtiyaç olduğunu, bu konuda verdikleri sözü tuttuklarını söyledi.Rusya ve Ukrayna arasındaki doğal gaz krizine değinen Güler, Avrupa'da iki krizin birden yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bir tanesi ekonomik kriz, diğeri de doğal gaz krizi. Fakat bu doğal gaz krizini çok şükür biz yaşamadık. Şu an bir kaç ülkede milli güvenli kurulları toplanıyor, doğal gaz krizinden dolayı. Hatta bir kaç ülkede de olağanüstü hal ilan edildi, doğal gaz kesintisinden dolayı. Yani millet donuyor orada...Biz ise gazımızın üçte biri kesildiği halde, Rusya'dan gelen yani batıdan gelen 40 milyon metre küp gaz şu anda sıfır. Öyle olduğu halde aldığımız tedbirlerle, yaptığımız yatırımlarla ne vatandaşımızı üşüttük, ne de elektrik kesintisine sebep olduk. Ne de sanayide her hangi bir kesinti var. Bunun için yer altı depoları yaptık. Bunları devreye aldık. Akçakoca'da gaz bulduk bir miktar oradan geliyor. Karadeniz'den esas beklentimiz var. Dost, kardeş Azerbaycan'dan gazı getirdik, onu ayrıca kullanıyoruz. Bunun dışında enerji terminallerine ağırlık verildi ve onlar çalışıyor ve boru hatlarını yaptık. Bu bakımdan sizleri üşütmediğimiz gibi bundan sonra da bir sorun olmayacak."

Sanıldığının Türkiye'nin aksine doğal gazı en ucuz kullanan ülkelerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Güler, "Bunu özellikle bilin. Bunu da aynı zamanda kaynaklarıyla, rakamlarıyla ve fiyatlarıyla her zamanda size ispat etmeye de hazırız. Doğal gazı ve elektriği en ucun kullanan ülkelerden bir tanesiyiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam