Bolvadin'e Hayvancılık OSB Kuruluyor

Afyonkarahisar’a kurulacak olan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Bolvadin sınırları içinde 3 milyon 200...

Afyonkarahisar’a kurulacak olan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Bolvadin sınırları içinde 3 milyon 200 bin metrekarelik bir alana kurulacağı belirtildi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da bir Hayvancılık OSB Bölgesi kurulması için daha önce bir yer belirlendiğini, ancak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kabul etmediği ortaya çıktığını söyledi.

Söz konusu çalışmaların daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına devredildiğini ifade eden Balkanlıoğlu, “Böylece artık seracılık ve hayvancılık alanında OSB’ler kurulabiliyor. Uzun bir süre yönetmelik süreci vardı, bu süreçte aşıldı ve artık Hayvancılık OSB kurulmasındaki engeller kalktı. OSB’nin teşvik avantajlarının yanı sıra OSB kurulacak olan yer hazinenin ise maliyetsiz olarak alınabiliyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Balkanlıoğlu, Bolvadin sınırları içinde istenilen şartlara uygun, yaklaşık olarak 3 milyon 203 bin metrekarelik bir arazi bulunduğunu ve bu bölgede Hayvancılık OSB oluşturulacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: