Bombacı olduğu iddia edilen kişi serbest

Ankara'da 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının şüphelisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi serbest bırakıldı.

Ankara Kızılay’da 3 kişinin ölümü, 34 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının şüphelisi olduğu iddiasıyla Adana'da gözaltına alınan kişi serbest bırakıldı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "İhbar üzerine sırt çantalı bir kişinin gözaltına alındığını ancak, şahsın sade bir vatandaş olduğunun anlaşılması üzerine serbest bırakıldığını söyledi.

Adana'da saat 10.45 sıralarında, ’155 Polis İmdat’ hattını arayıp, Ankara’daki bombalı saldırının faili olduğu öne sürülen ve görüntüsü televizyonlara yansıyan kişiye benzeyen birinin sırtında çanta ile merkez Seyhan İlçesi Tepebağ Mahallesi İnönü Caddesi’nde dolaştığı ihbarında bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Adana polisi, Adana Adliyesi, Orduevi ve Merkez Komutanlığı’nın da bulunduğu bölgeye çok sayıda ekip sevk etti. Bölgeyi didik didik eden polis, sırtında siyah çanta ile adliye önünde görülen 26 yaşındaki Mehmet Şükrü G., Kızılay şüphelisi olarak yakalandı. Adliyedeki polis karakoluna götürülen şüphelinin sırt çantasında kıyafet çıktı.

Reklam
Reklam

Antalya'da otellerde çalışan, Diyarbakır’ın Çermik İlçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Şükrü G., sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

VALİ COŞ: ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Konuyla ilgili olarak yurt genelinde emniyet güçleri çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda da ilimizde gerekli çalışmalar yapılıyor. İntikal eden her bilgi ve ihbar ciddiyetle değerlendiriliyor. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın ihbarı üzerine sırt çantalı bir şahıs gözaltına alınmış, gerekli incelemeden sonra herhangi bir olayla ilgisi olmadığı, normal bir vatandaş olduğu anlaşılmış ve serbest bırakılmıştır. Olayla ilgili ajanslara düşen haberler doğru değildir. Bu konuyla ilgili açıklama yapma yetkisi de Ankara'daki mercilerdir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: