Bombadan Değil Sobadan Yaralandı

GAZİANTEP (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Suriye'de soba patlaması sonucu başından ağır yaralanan 3 yaşındaki çocuk, Türkiye'de ameliyat olmayı bekliyor.

Suriye'de soba patlaması sonucu başından ağır yaralanan 3 yaşındaki çocuk, Türkiye'de ameliyat olmayı bekliyor. Ülkelerindeki iç savaşta yaralanan binlerce Suriyeli Türkiye'de tedavi ediliyor. Özellikle sınıra yakın bölgelerdeki çatışmalarda yaralananlar çevredekilerin yardımıyla Türkiye'ye getiriliyor. Başta Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılar, Türk doktorlarının elinde şifa buluyor. Halep'te yaşayan 3 yaşındaki Muhammed Nur Ramada ise evde ısınmak için kullandıkları sobanın patlaması sonucu başından ağır yaralandı. Ailesi tarafından Malatya'ya getirilen Ramada, ilk tedavisinin ardından Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Patlama sonucu vücudunun büyük bölümü yanan ve yüzü tanınmayacak hale gelen çocuk, sağlığına kavuşacak günü bekliyor. Anne Döne Ramada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 ay önce meydana gelen patlamanın ardından Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Evindeki sobanın büyük bir gürültüyle patladığını anlatan Ramada, "Olay kahvaltı yaptığımız esnada meydana geldi. Durumu çok kötüydü hemen Türkiye'ye getirdik. Bir tanıdığımız aracılığıyla Malatya'ya gittik. Hayati tehlikeyi atlattı ancak ameliyat olması gerekiyor. En büyük dileğim evladımın sağlığına kavuşması" diye konuştu. Öte yandan Suriyeli çocuğun Pazartesi günü ameliyat edileceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz