Bombalardan kaçan Lübnanlılar parka sığındı

BEYRUT (İHA) - İsrail tarafından günlerdir bombalanan Güney Lübnan ve Beyrut'un güney mahallelerinden kaçan yüzlerce Lübnanlı, kendi ülkelerinde mülteci durumuna düştü. Beyrut Sanayi Çocuk Parkı'na yerleştirilen 100 ailenin içinde Lübnan vatandaşı Türkler de bulunuyor.

Birleşmiş Milletler tarafından şimdilik yiyecek ihtiyaçları karşılanan Beyrut Sanayi Çocuk Parkı'na sığınan ailelerin tedirgin bekleyişi sürüyor. Lübnan vatandaşı olan Türk kökenliler ise, çok zorda kalmadıkları sürece Lübnan'ı terk etmeyeceklerini söylüyor. Eşi ve çocukları Lübnanlı olan Türk vatandaşı Bilal Sezer, "7 gündür eve dönemedim. Burası bizim için cennet sayılır. Çocuklarımın okulları burada ve onları Türkiye'ye götürmek istemiyorum. Ben çocuklarım için buradayım. Allah'a çok şükür Türk vatandaşıyız" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan'a seslenerek arabulucu olmasını isteyen Sezer, Avrupa Birliği ve ABD'yi de insan haklarını ihlal etmekle suçladı. Sezer'in kızı Shima Sezer ise, Başbakan Erdoğan'dan Lübnan'a destek olmasını istedi. Genç kız, "Burada 8 gündür gecemiz gündüzümüz belli değil. Bir uçak sesi duyunca nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Dünya harekete geçsin, biz savaş istemiyoruz" diye konuştu. Anne Meryem Sezer ise, endişesini "Çok korkuyoruz" diyerek dile getirdi.

Parka, Güney Lübnan'dan göç ettiğini söyleyen çifte vatandaş Noura Adnan isimli kadın ise, henüz Türkiye'ye gitmek istemediğini söyledi.