Bombalı Paket Şüphelisi Mühendisin Emniyetteki Sorgusu Devam Ediyor

Haber:Çağatay KENARLI, İstanbul DHA Maltepe'de bir iş yerinde dün kuryenin getirdiği bombanın patlamasıyla ilgili gözaltına alınan OYUN yazılımı mühendisi A.C.K.'nın

Haber:Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
Maltepe'de bir iş yerinde dün kuryenin getirdiği bombanın patlamasıyla ilgili gözaltına alınan OYUN yazılımı mühendisi A.C.K.'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Maltepe Zümrütevler Mahallesi Nazmi Ülker sokakta bir enerji ve otomasyon şirketinde dün kurye tarafından getirilen pakatteki bombanın patlaması sonucu 1'i ağır 3 kişi yaralandı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri olayla ilgili, çevrede bulunan güvenlik kamera görüntülerinden kimliğini tespit ettikleri A.C.K.'yı, gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

OYUN YAZILIMI YAPAN MÜHENDİS OĞLU ÇIKTI
A.C.K.'nın olayda ağır yaralanan ve aynı zamanda şirketin ortaklarından olan O.K.'nın oğlu olduğu ortaya çıktı. Bir firmada oyun yazılımı yapan mühendis olduğu tespit edilen A.C.K, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.
Görüntüler ve yapılan araştırma sonucunda, gözaltına alınan A.C.K.'nın evden motosiklet kaskıyla çıktıktan sonra taksiye binerek sözkonusu işyerine geldiği, bombalı paketi şirketin güvenlik görevlilerine teslim edip tekrar motosiklet kaskıyla taksiye binerek evine gittiğinin belirlendiği öğrenildi.

HİÇBİR TERÖR FAALİYETİ YOK, BOMBAYI EVDE HAZIRLAMIŞ
Yapılan incelemede, A.C.K.'nın hiçbir terör faaliyetinin bulunmadığını tespit edildi. A.C.K'nın ilk sorgulamasında bombayı evde hazırladığı, paketin kapağının açılmasıyla tetiklenen basit bir düzenek kullandığı ortaya çıktı.

ŞÜPHELİ'NİN KIZ ARKADAŞININ DA İFADESİNE BAŞVURULDU
A.C.K.'nın adı açıklanmayan kız arkadaşı da, Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü'ne çağrılarak ifadesi alındı. Olayla ilgisi olmadığı anlaşılan kız arkadaşının ifadesinin ardından emniyetten ayrıldığı öğrenildi. A.C.K.'nın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulaması devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: