Bombalı saldırıyı düzenleyen kasklı zanlı aranıyor

İstanbul'da bu akşam bombalı motosikletle saldırı düzenlenmesi sonucu 10 vatandaş yaralanırken saldırıyı düzenleyen şahsın eşkali belirlendi. Şüpheli her yerde aranıyor.

İstanbul Bahçelievler Fatih Caddesi'nde bu akşam bombalı motosikletin patlatılması sonucu ilk tespitlere göre biri ağır 10 vatandaş yaralandı. Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Şüphelinin eşkali belirlendi. Polis ekipleri şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırı sonrası polis ekipleri alarma geçti. 1 kişinin şüpheli olarak arandığı bildiriliyor. Siyah montlu şüpheli şahsın motosikletle patlamadan birkaç dakika önce bölgeden uzaklaştığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Söz konusu şahsın kasklı olarak kaçtığı, Esenler, Bağcılar Yenibosna'da arandığı iddia ediliyor.

ŞÜPHELİNİN EŞKALİ BELİRLENDİ

AA'nın geçtiği habere göre patlamanın olduğu bölgeye gelen polis ekipleri, olaya karıştığı iddia edilen bir şüphelinin eşkalini tespit etti. Güvenlik güçleri, şüphelinin yakalanması için çevrede uygulama başlatırken, polis helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor. Ekipler, şüphelinin yakalanması için otobüs ve metrobüslerde de çalışma yapmaya başladı.

KASKI BULUNDU

Polisin araştırmaları sonucunda saldırganın olay yerinden kaçarken kafasına taktığı kaskın Zafer Mahallesi İpek Sokak'ta sokakta bulunduğu ileri sürüldü.

Olay yerine gelen Bomba İmha Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, trafiğe kapatılıp boşaltılan Fatih Caddesi ve çevresinde inceleme yapıyor.

Öte yandan İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bu arada, hastaneye kaldırılan biri ağır 10 yaralının tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: