Bombalı Terör Saldırısı Duyarlı Vatandaş İhbarına Takıldı

Diyarbakır’da teröristler tarafından dere yatağına yerleştirilen bomba düzeneği duyarlı bir vatandaşın ihbarı sonucunda tespit edilerek...

Diyarbakır’da teröristler tarafından dere yatağına yerleştirilen bomba düzeneği duyarlı bir vatandaşın ihbarı sonucunda tespit edilerek olay yerinde imha edildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, emniyet müdürlüğü ekiplerinin Silvan ilçesinde gelen bir ihbarın değerlendirilmesi sonucunda tespit ettikleri piknik tüplerine tuzaklanmış patlayıcı bulunarak etkisiz hale getirdiği bildirildi. Açıklamada, “Bölücü terör örgütünün PKK/KCK kırsal alanda ve özellikle şehir merkezlerinde güvenlik kuvvetlerine, araçlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, askeri konvoylara yönelik yol kenarlarına ve menfezlere yerleştirilen patlayıcı düzenekleri ile bombalı eylemler gerçekleştirdiği bilinmektedir. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilimiz ve ilçelerimizde kaos ortamı oluşturmayı hedefleyen bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlerin engellenmesi amacıyla alınan geniş çaplı yol uygulamaları, güvenlik önlemleri, polisin dikkatli, titiz çalışmaları ve vatandaşlardan gelen ihbar neticesinde; Silvan ilçesi Selahattin Mahallesi bir bankaya ait fidanlığının alt tarafındaki dere yatağında ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalarda poşet içerisinde şüpheli bir cismin olduğunun görülmesi üzerine gerekli çevre emniyeti alınarak olay yerine bomba uzmanı talebinde bulunulmuştur. Bomba uzmanı ekiplerinin olay yerine intikal ederek yapmış oldukları kontrollerde; siyah poşet içerisinde 2 adet piknik tüpüne hazırlanmış patlayıcı olduğunu tespit etmeleri üzerine, çevre güvenlik tedbiri alınmak suretiyle kontrollü bir şekilde patlatılmış ve patlama neticesinde 3 metre genişliğinde 2 metre derinliğinde patlama çukuru oluşmuştur. Bu patlamadan dolayı gerek patlama yerinin, gerekse de patlama çukurunun kararmış ve islenmiş olduğu görüldüğünden dolayı söz konusu patlayıcının fabrikasyon plastik patlayıcı olduğu değerlendirilmektedir” denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada ayrıca patlama yerinde çok miktarda piknik tüplerine ait metal parçalar elde edilerek bu malzemelerle ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: