Borçka'da Kurban Satış Yeri Denetlendi

Borçka'da kurban satışı yapılan pazar yeri denetlendi.

Borçka'da kurban satışı yapılan pazar yeri denetlendi.

Borçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen veteriner hekimler, Borçka Belediyesi'nce Borçka-Muratlı yolunun 2. kilometresinde kurulan kurban satış yerinde denetim yaptı.

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, denetimin ardından yaptığı açıklamada, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerce Kurban Bayramı öncesinde kurban satış pazarında denetimlere başlandığını söyledi.

İlçeye başka yerlerden getirilen kurbanlıkların aşı, küpe gibi denetimlerinin yapıldığını ifade eden Kızıltoprak, "Sağlıksız ve dini vecibelere uygun olmayan kurbanlık tespit edildiği anda satışı durduruluyor. Ayrıca gerektiği takdirde satıcıya cezai işlem uygulanıyor. Halkımızın sağlıklı kurban kesmelerini sağlamak için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimler devam edecek" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Bülent Atasert

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: