Borçla aldığı dikiş makinasıyla cirosunu 4 milyon dolara çıkardı

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakırlı iş adamı Eşref Turhan, varoş semtlerde kurduğu atölyede ürettiği ev tekstil ürünlerini marka haline dönüştürdü. Yıllık cirosunu 4 bin dolara çıkaran Turhan, 'Goldroom' markasıyla Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri'ne yatak takımı ihraç ediyor.

İstanbul ve Bursa'da aldığı ev tekstili ürünlerini Diyarbakır'da perakende satan Eşref Turhan, 2000 yılında 4 bin 500 YTL borç parayla aldığı bir dikiş makineyle iş hayatına atıldı. Diyarbakır'ın bir semtinde açtığı küçük bir atölyede ev tekstili ürünlerini üretmeye başlayan genç yatırımcı kazandığı parayla borcunu ödedikten sonra her geçen gün makina sayısını artırdı. 35 işsize istihdam oluşturdu, doğru yatırımla firmanın sektörde hızla büyümesini sağladı.

Reklam
Reklam

Kardeşiyle birlikte aldığı bir makineyle nevresim üretip pazarlamaya başladıklarını anlatan Eşref Turhan, iş başarısını şöyle anlattı: "2001 krizinde zorlandık ama ayakta durmayı başardık. Siparişler çoğalmaya başlayınca, eleman ve makine sayısını artırmaya başladık. Varoşla mahalledeki küçük bir dükkandan, 2 bin 500 metrekarelik bir sahaya dönüştürdü. Dünyada kullanılan son teknolojik makinelerle 35 kişiyi istihdam ettik. Marka ismi ararken, kadınlar için en önemli yerin yatak odası olduğu fikriyle 'altın oda'nın İngilizce karşılığı Goldroom tescilledik. Ayrıca desinatörlerimizin çizdiği 20'ye yakın deseni tescilledik."

Kalifiye eleman ve hammadde sıkıntısı çektiğini anlatan Turhan, doğuya yatırımı güvenlik kaygılarıyla yapmayan iş adamlarını bahane üretmekle suçladı. Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere 32 kentte satış şubeleri açtığını ifade eden Eşref Turhan, şöyle konuştu: "Goldroom'u desinatörleri çizdiği desenler ile çalışanların maharetli elleriyle markalaştırdık. Ürünü pazarlarken ürünlerinin kalitesine bakıp bölge bayi sananlarda vardı, Diyarbakır'da yapılan ürüne ön yargılı bakanlar vardı ancak bu olumsuzluğu büyük ölçüde aştık. Sektörde Türkiye markası ilk 5 üretici firmayla yarış eder durumuna geldik. Bölgede istihdama katkı sunmaktan oldukça mutluyuz."

Reklam
Reklam

EN BÜYÜK HEDEFİ İHRACAT Özel televizyonlarda yayınlanan bazı dizilere sponsorluk yaptıklarını belirten Turhan, sözlerine şöyle devam etti: "Yılda yaklaşık 4 milyon YTL'lik ciromuz var. Kuzey Irak'a az da olsa ihracat yaptık. Başta Almanya olmak üzere Azerbaycan ile Türk Cumhuriyetleri'nden yoğun sipariş talepleri alıyoruz. Tataristan'dan işadamları Diyarbakır'a gelerek sipariş verdi. İhracat için yeni Tur-San isminde bir şirket kurduk. Hedefim dünya markası olmak. İstihdam sağladığımız 35 kişi 500 YTL ile bin 500 YTL arasında gelir elde ediyor."

Atölyede el emeği göz nuru ile ev tekstil ürünleri üzerinde dokuma yapan işçiler ise kendi kapılarının önünde çalışmaktan memnun görünüyor.