Borçlu devraldığı belediyeyi, yatırım yapar hale getirdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2 yıllık görev süresinde vaadettiği hizmetlerin çoğunu yerine getirdiğini söyledi....

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2 yıllık görev süresinde vaadettiği hizmetlerin çoğunu yerine getirdiğini söyledi. Yaklaşık 3 milyon lira borç ile devraldığı kurumun bugün tek kuruş borcu olmayan belediye haline geldiğini ifade etti.
Başkan Çoban, belediyenin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve milletvekillerinin desteğiyle 2 yılda 170 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini, küçük yatırımların bunun içerisinde yer almadığını kaydetti. Çoban, seçim öncesi verdiği vaatlerden sadece Karayolları arazisine yapılması planlanan pazaryeri projesinin kaldığını, bu projeyi de kısa sürede hayata geçireceklerini ifade etti.
Çoban, Bakan Eroğlu’nun desteğiyle yapılan Bölgesel Zafer Havaalanı, Ankara-İzmir ve İstanbul-Antalya hızlı tren çalışmaları, alt yapı çalışmaları, sulama sistemleri, barajlar, göletler, sağlık ve eğitim yatırımları Afyon tarihinde görülmemiş yatırımlar olduğunu belirtti.
Başkan Çoban, seçim öncesi verdiği vaatlerden sadece Karayolları arazisine yapılması planlanan pazaryeri projesinin kaldığını, bu projeyi de kısa sürede hayata geçireceklerini ifade etti. Karayollarına ait arazinin olduğu yeri sadece pazaryeri olarak düşündüklerini dile getiren Çoban, 35 bin metrekarelik alanı park ve mesire alanı haline getireceklerini ifade etti.
İnsanların orada spor yapacaklarını, dinleneceklerini aktaran Çoban, “Oraya hanımlar ve yaşlılar lokali yapmayı düşünüyoruz. Emeklilerle ilgili bir takım çalışmalar yapmak istiyoruz. 5-6 bin metrekarelik alanda ise modern bir pazaryeri yapacağız. Karayolları arazisinin belediyemize teslimi karşılığında çevre yolu kenarında alt yapısı tamamlanmış 35 bin metrekarelik araziyi Karayolları'na vermeyi taahhüt ettik.” dedi.
Çoban döneminde yapılan 26 Ağustos Tabiat Parkı 10 milyon liraya mal oldu. 43 milyon liralık Akarçay rekreasyon projesinin yapımı devam ediyor. 55 milyon liralık Spor Kompleksi, 23 milyon liralık Atık Su Arıtma Tesisi de yapımı devam eden projeler arasında. Şehrin tarihine, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenen ve 27 milyona mal olacak müzenin yapımına da kısa sürede başlanacak. Bitirilen ve yapımı devam eden bütün projelerin toplam maliyeti 170 milyon lirayı buluyor.
Çoban, Afyonkarahisar’ın artık Ege’nin yıldızı olduğunu, bundan sonra yapılan çalışmalarla Türkiye’nin yıldızı haline getireceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz