Borçlu Emekli İşçiler, Yapılandırmaya İlgi Göstermedi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman Müdürü Ömer Eker, 6385 sayılı yasayla ilgili emekli olduktan sonra...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman Müdürü Ömer Eker, 6385 sayılı yasayla ilgili emekli olduktan sonra çalışan işçilerin borçlarının yapılandırılmasına şuana kadar yeterli ilginin olmadığını söyledi.

SGK Adıyaman Müdürü Ömer Eker, borculu emekli sayısının 3 bin 800 iken, yaklaşık 2 aylık sürede sadece 616 kişinin yapılandırmaya başvurduğunu kaydetti. Yapılandırma yapmak isteyen borçlu emeklilerin işlemlerini son güne bırakmamaları hususunda uyarıda bulunan Ömer Eker, son günlerin yoğunluğunun bilişim alt yapısında sorunlar çıkartabileceğine işaret etti.

Reklam
Reklam

5084 sayılı Teşvik Kanunu'nun sona ermesiyle birlikte sigortalı çalışan işçi sayısında önemli bir düşüş yaşanmadığını da sözlerine ekleyen Eker, “31 Aralık 2012 tarihinde sona eren yasasının ardından sigortalı işçi sayısında önemli bir düşüş yaşanmadı. 2012 yılı Kasım ayında 44 bin 230 olan sigortalı işçi sayısı, teşvikin sona erdiği Aralık ayında 40 bin 874’e düştü. Ocak ayındaki sigortalı çalışan sayısı bu ay belli olacağı için rakamlar net değil. Aralık ile Kasım ayındaki düşüş çok büyük bir düşüş değildir. Bu düşüşü tamamen Teşvik Kanunu'na bağlamak doğru değil. Mevsimsel şartlarında bu sayıda etkisi var” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: