Borcunu ödemeyene hizmet yok

Osmancık Belediyesi, belediyeye olan borçlarını ödememekte ısrar eden vatandaşlara hizmet vermeyeceklerini duyurdu.

Kamuoyunda Vergi Affı olarak bilinen 6111 Sayılı Kamuya Olan Borçların Yeniden Yapılandırması Hakkındaki Kanunun getirdi kolaylıklardan yararlanmak üzere Osmancık Belediyesine 875 Kişi başvuruda bulundu.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, "Kanun, kamu dairelerine borcu olan vatandaşlarımıza cazip ödeme seçenekleri ile büyük kolaylıklar getirmiştir. Çok düşük bir faizle hesaplanan borçlar, miktar değişmeksizin 36 aya varan taksitlerle ödenebilmektedir. Ayrıca vatandaşlarımıza tekrar bir kolaylık sağlamak amacıyla başvuru süresi Mayıs ayı sonuna kadar uzatılmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Borcunu ödemeyenlerin belediyeden hizmet bekleme haklarının oladığını söyleyen Başkan Yazıcı, "Sürenin bitiminden sonra, borcunu yapılandırmaya gelmemiş olan ve ödeme niyeti de bulunmayan vatandaşlarımızın belediyeden hizmet bekleme hakları olmadığını düşünüyorum. Borcunu zamanında ödemiş bir vatandaşımızdan aldığımız parayla, ödeme yapmamayı alışkanlık haline getirmiş bir vatandaşımıza hizmet yapmak haksızlık olacaktır. Ayrıca biz de belediye olarak, bu vatandaşlarımızdan topladığımız paralarla diğer kamu kuruluşlarına olan borçlarımızı ödeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Yazıcı, borcunu ödemeyenler hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz