Borcunun Yüzde 60’ını Ödeyen Çiftçi, Yeni Kredi Alabiliyor

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, ‘borcunun yüzde 60'ını ödeyen çiftçiye yeni kredi’ alma imkanı sağlayan kampanyası...

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, ‘borcunun yüzde 60'ını ödeyen çiftçiye yeni kredi’ alma imkanı sağlayan kampanyası yoğun ilgi görüyor.

Bursa Tarım Fuarı’na katılan Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Müdürü İshak Gündüz, Cihan Haber Ajansı(Cİhan)'nın sorularını cevapladı. Balıkesir bölge birliği olarak bütün fuarlara katıldıklarını ifade eden İshak Gündüz, Bursa fuarına da 7 iştirak ile katıldıklarını dile getirdi. İştirakler vasıtasıyla, üretilen ürünleri sergileyip, çiftçiye daha kaliteli, daha ucuz ürün sağlamayı amaçladıklarını belirten Gündüz, Bursa’ya çok fazla önem verdiklerinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin çiftçilere sağladığı ödeme kolaylıkları hakkında bilgi veren Gündüz, Bakanlar Kurulu kararnamesi ile çiftçi borçlarında erteleme yapıldığını hatırlattı. Borcu ertelenen çiftçinin borç limiti dolu olduğu için Tarım Kredi Kooperatifleri'nden yeniden kredi kullanamadığına dikkat çeken Gündüz, çiftçinin gübre, mazot, tohum, ilaç ve yem gibi ihtiyaçlarını gidermek için ayrı bir çalışma yapıldığını vurguladı.

“YÜZDE 60’INI ÖDEYENE KREDİ İMKANI”

Gündüz, şu bilgileri verdi: “Tarım Kredi Kooperatifleri olarak, eğer üretici borcunun yüzde 60’ını öderse, yüzde 40’ını öteleyip yeniden kredi kullandırma imkanı sağlıyoruz. Eğer çok imkansızlıkları varsa yüzde 25’ini ödemek kaydıyla borcunu yeniden öteliyoruz. Borcun ertelenmesi durumunda biz çiftçiye kredi kullandıramıyoruz. Yani borcunu bir yıl ertelediğimiz zaman çiftçimize o borcu ödeyene kadar kredi kullandıramıyoruz. Biz dedik ki çiftçimiz üretiminden geri kalmasın. Hem üretsin, hem kazansın hem ödesin. Yani yüzde 60’ını o ödesin, 40’ını biz öteleyelim, aynı zamanda kredi kullandıralım, ayni ve nakdi ihtiyaçlarını karşılayıp üretimin devam etmesini istedik.”

Reklam
Reklam

“YARARLANMAK İSTEYEN ÇOK FAZLA”

Çok olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Gündüz, şöyle devam etti: “Özelikle 2 günde bölge müdürlüğümüzü arayanlar çok oldu. Yararlanmak isteyenler çok fazla. Bursa’da toplantı yaptık. Çanakkale ve Balıkesir’de de yeniden çiftçimize bunu anlatacağız. Çiftçimiz için en ideali bu.”

Gündüz, şartları uyduğu taktirde çiftçilere bir yıl faizsiz yem ile 6 aya kadar faizsiz mazot verdiklerini, peşin olması halinde yüzde 5 indirim yaptıklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: