Börekçide Tarihe “kıyaslamalı” Yolculuk

Antalya’lı börekçi duvarlara astığı yeni ve eski Antalya fotoğraflarıyla müşterilerini “kıyaslamalı” bir tarih yolculuğuna çıkarıyor.Muratpaşa...

Antalya’lı börekçi duvarlara astığı yeni ve eski Antalya fotoğraflarıyla müşterilerini “kıyaslamalı” bir tarih yolculuğuna çıkarıyor.

Muratpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Bucak, bir süre önce oğlu için “İnci Börek” adı altında serpme börek dükkanı açmıştı. Fırsat buldukça dükkana gidip, buluştuğu konukları için özel börek açan Bucak, esnaflığın inceliklerini de oğluna öğretmeyi ihmal etmiyor.

Başkan Bucak, Kızılsaray Mahallesi’ndeki oğlunun dükkanına eski- yeni Antalya fotoğrafları astırdı. Antalya’daki değişimi anlatan tarihi Antalya fotoğraflarının yanı sıra Gazeteci Nizamettin Özmen’in çektiği çok özel Antalya fotoğrafları, gelenlerin küçük bir tarih yolculuğuna çıkmasını sağlıyor.

Reklam
Reklam

Yeni Nesil Börekçi ustası Muharrem Bucak, fotoğraflara bakan müşterinin dükkanda hoşça vakit geçirdiğini belirterek” siparişini veren müşteri 5-6 dakika kadar bekliyor, çünkü biz önceden çıkartıp bekletmiyoruz. Beklediği sürece de fotoğraflara bakıyorlar” dedi.

Baba Turgut Bucak ise; Antalya’da esnafın dükkanında eski Antalya fotoğrafları bulunmasının bir gelenek haline geldiğini belirtirken, “Biz bir adım daha attık. Bugünkü Antalya’nın da karakteristik fotoğraflarını astık. İnsanlar sadece yolculuk yapmıyor, kıyaslama da yapma şansı buluyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: