Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nin SBS Sonuçları Yüz Güldürdü

İZMİR (AA) - Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM) öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre başarılı sonuçlar aldığı bildirildi.

İZMİR sonuçlarına göre başarılı sonuçlar aldığı bildirildi. BELGEM’de kurs gören öğrencilerin hedeflerine ulaşmasıyla büyük bir gurur yaşadıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, BELGEM’in üniversite sınavlarından sonra SBS'de de önemli bir başarı yakaladığını kaydetti. Bu başarının tesadüf olmadığını gösteriyor. Sındır, Bornova Belediyesi olarak 2009'de 1000 öğrenciye kurs veren BELGEM’i 4 bin öğrenciye kurs veren eğitim yuvasına dönüştürdüklerini belirterek, "Kurslarımızı 5 ayrı merkeze yayarak Çamdibi Merkez Bina’nın yanısıra Altındağ, Bornova Merkez, Naldöken ve Mevlana’daki çocuklarımızın da zahmetsizce eğitim almasını sağladık. Önümüzdeki yıl kurs verilen öğrenci sayısın 4 bin 500’e çıkarıyoruz. Daha büyük başarılar elde etmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. BELGEM'e devam eden 396 öğrencinin başta İzmir Atatürk Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi olmak üzere anadolu liselerini kazandığı, ayrıca anadolu teknik ve meslek liselerini kazanan öğrencilerle başarısının yüzde 98 seviyelerine ulaştığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: