Bornova Belediyesi’nde Ampuller Değişti, Elektrik Sarfiyatı Yüzde 80 Düştü

İzmir'in Bornova Belediyesi, hizmet binaları ve pazaryerlerinde LED aydınlatmaya geçerek iki yıl içinde yüzde 80...

İzmir'in Bornova Belediyesi, hizmet binaları ve pazaryerlerinde LED aydınlatmaya geçerek iki yıl içinde yüzde 80 enerji tasarrufu sağladı. Brezilya’da düzenlenen Rio+20 zirvesinde enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılmasıyla ilgili çağrıda bulunan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi'ne de imza atarak 2020 yılına kadar ilçedeki karbondioksit salınımını yüzde 20 azaltmayı taahhüt etti.

İki yılda belediye hizmet binasının tamamı, Altındağ, Naldöken ve Mevlana toplum merkezleri, Prof. Dr. Türkan Saylan Kadın Konukevi, Işıkkent Spor Tesisleri ve pazaryerlerindeki ampullerin tamamı değiştirildi. Çevrenin gün geçtikçe insanlar tarafından tüketildiğinin altını çizen Başkan Sındır, “En temiz enerji, tasarruflu kullanılan enerjidir. Bornovamız'da göreve geldiğimiz günden bugüne kadar birçok çevreci projemizle yurttaşlarımızı bilinçlendirdik. Ambalaj atıklarını evlerden ayrı ayrı topluyoruz. Atık yağları da geri dönüşüme göndererek tekrar kazandırıyoruz. Elektrik enerjisinden tasarruf sağlayabilmek için hizmet binalarımız, sosyal tesislerimiz ve pazaryerlerimizde çevre dostu LED aydınlatmaya geçtik. Bugüne kadar Bornova Belediyesi olarak elektrik enerjisinden yüzde 80 tasarruf sağladık.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: