Bornova’da 'Alo Moloz' ile yılda 26 bin ton moloz toplanıyor

İzmir'in Bornova Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı “Alo Moloz Hattı” sayesinde 26 bin ton moloz vatandaşların...

İzmir'in Bornova Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı “Alo Moloz Hattı” sayesinde 26 bin ton moloz vatandaşların kapısının önünden toplandı.
Şehrin çeşitli noktalarına gelişigüzel ve kaçak olarak dökülen molozların çevre ve görüntü kirliliğine yol açmaması için proje geliştiren Bornova Belediyesi, bir yıllık uygulamada hedefine ulaştı. Bir yandan kaçak olarak dökülmeye devam eden molozları kaldırırken bir yandan da sorunu kaynağında çözmek için “Alo Moloz Hattı”nı kuran Bornova Belediyesi çirkin görüntüleri önlemeye çalışıyor. Proje henüz birinci yılını doldururken, haftada 500 ton moloz toplama kapasitesine ulaşan Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, toplamda 26 bin ton molozu belirlenen alanlara taşıdı.
Bornova sınırları içinde oturan vatandaşların çoğunlukla ev tadilatı ve eşya yenilemeleri nedeniyle ortaya çıkan inşaat molozlarını kapılarının önünden alan ekipler, bir yılda 174 adresten eski koltuk, 208 adresten ağaç artığı, 59 adresten yatak yorgan benzeri kullanılmaz durumdaki eşyaları topladı. Toplam 10 bin 714 torba belirlenen alanlara döküldü. Vatandaşlar da uygulamaya katılarak çevrenin temiz kalmasına katkıda bulunurken, kaçak molozların en çok geceleri atıldığını söyledi.
Belediye ekipleri, arayan vatandaşların evlerine kadar giderek 30 çuvala kadar molozlarını ücretsiz olarak alıyor. Kaçak moloz dökmenin cezası ise 789 liradan başlıyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Moloz konusunda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Uygun olmayan alanlara moloz dökülmesi hem çevre kirliliğine neden oluyor, hem de temizlenmesi mümkün olmayabiliyor. Her yurttaşımız evinden çıkan molozları, belediyemizi arayarak evinin önünden alınmasını sağlarsa hiçbir kirlilik de yaşanmaz. Bornova Belediyesi temizlik ekiplerimiz tarafından evlere ücretsiz moloz temizleme hizmeti götürüyoruz. Vatandaşlarımız bu yolla bize ulaşabilir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz