Bornovalı Kadınlar Çanakkale’yi Gezdi

İzmir'in Bornova Belediyesi’nin, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü anısına düzenlendiği gezilerin ilk turu Çamdibi...

İzmir'in Bornova Belediyesi’nin, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü anısına düzenlendiği gezilerin ilk turu Çamdibi semtinden başladı. Tuna Mahallesi ve çevresinde oturan 700 kadın, 13 otobüsle Çanakkale'ye götürüldü. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, geceyarısı yola çıkan kadınları yalnız bırakmadı, hareketten önce otobüslere binerek iyi yolculuklar diledi.

Çoğu ilk kez Çanakkale’ye giden Bornovalı kadınlar, kahramanlık hikayelerini profesyonel rehberlerden dinledi. Şehitler Abidesi’nden Conk Bayırı’na, Onbaşı Seyit heykelinden 57. Alay Şehitliği’ne kadar çok özel bir alanı kapsayan gezide bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi. 1915 yılından kalma savaş araç gereçlerinin sergilendiği müze de büyük beğeni topladı. Gezi sırasında marşlar ve Çanakkale Türküsü hep bir ağızdan söylendi. Başkan Sındır, Bornovalı kadınlara Çanakkale’de de eşlik etti. Öğle saatlerinde dahil olduğu tura otobüste devam eden Sındır, benzeri bir organizasyonu 10 Kasım’da Anıtkabir için yapmayı düşündüklerini söyledi. Sındır, "Barışın olduğu bir Türkiye ve dünya diliyorum ama bir coğrafyayı vatan yapan unsurların başında. şehitler ve gazilerin mücadelesinin geldiğini unutmayalım. Bu toprakları kanıyla canıyla vatan yapan şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Askerlerine, ‘Sizlere savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum.’ diyen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasını, zaferini yerinde görme, hissetme imkanı bulduk. Çok duygulandık. Herkes bu toprakları ve Çanakkale’deki acımasız savaşın izlerini mutlaka görmeli." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bornova Belediyesi’nin Tuna Mahallesi’nden başlayan geziler kapsamında, Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuran 9 bin 500 kadın Çanakkale’ye götürülüyor. Günaşırı yapılan geziler, mart sonuna kadar devam edecek. Ücretsiz gezilerde kahvaltı ve öğle yemeklerini de belediye veriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: