Bornovalı Kadınlardan Ödemiş’e Çevre Ve Kültür Gezisi

Bornova Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında, bir araya gelen bir grup kadın Ödemiş’i ziyaret etti. Yıldız...

Bornova Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında, bir araya gelen bir grup kadın Ödemiş’i ziyaret etti. Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde Belediye Başkanı Bekir Keskin’in eşi Gülfer Keskin tarafından karşılanan konuklar, Ödemiş’in tarihi ve kültürel zenginliklerinin bir araya getirildiği müzeyi gezdi.

Ziyaret için Ödemiş’i seçmelerinin ana sebebinin kadın el emeğini değerlendirmek üzere kurulan Ödemiş Kadın Kooperatifi çalışmalarını yerinde incelemek olduğunu belirten Bornovalı kadınlar, müzenin ardından tarihi Arasta Çarşısı içinde yer alan Kadın Kooperatifi Satış Mağazası’nı ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Kadın Kooperatifi Başkanı Ülkü Zerdali ve kooperatif ortaklarından Gülfer Keskin, kooperatif çalışmaları hakkında konuklara bilgiler verip, tarihi Arasta Çarşısı içinde satış noktalarının bulunduğunu ve yakında yine Arasta içinde bir de kahvaltı ve ev yemekleri mutfaklarının açılacağını belirttiler. Zerdali ve Keskin, çevre il ve ilçelerden gelen talebe göre patates, peynir gibi her türlü ürünün pazarlamasının yapıldığını söyledi.

Kooperatif olarak kendi hammaddeleriyle üretip,bunları pazarladıklarını belirten Gülfer Keskin, "İpek gibi el işlerinin hammaddesi niteliğindeki malzemelerin kaynağının Ödemiş’te bulunması sebebiyle bizler el işi ürünler alanında birçok yerden çok daha şanslıyız" dedi.

Ödemiş’te yapılan çalışmaları ilgiyle ve takdirle izlediklerini belirten Bornovalı Kadınlar, Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Kadın Kooperatifi ortaklarını tebrik etiklerini söyleyerek, ilçeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: