Borrell Diyarbakır'da

DİYARBAKIR (İHA) - Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell Fontelles, Diyarbakır'da surları gezip, daha sonra Vali Efkan Ala'yı makamında ziyaret etti.

Diyarbakır'a çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gelen Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell Fontelles, Diyarbakır Havaalanı'nda Vali Yardımcısı Vahdettin Özkan tarafından karşılandı. Ardından kısa bir şehir turu atan Fontelles ve beraberindekiler, tarihi surları dolaşarak Vali Yardımcısı Özkan'dan surlar hakkında bilgi aldı. Surlara hayran kaldığını söyleyen Fontelles, bunların onarımının yapılıp yapılmadığını sordu. Daha sonra kendisine tahsis edilen Emniyet Müdürü'ne ait 21 AP 627 plakalı zırhlı araçla Diyarbakır Valiliği'ne gelen Fontelles, Vali Efkan Ala'yı makamında ziyaret etti. Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell Fontelles'i kapıda karşılayan Vali Ala, "Sizi burada görmekten mutluluk duyuyoruz. Dileriz, unutamayacağınız güzel anılarla buradan ayrılırsınız" dedi.

Reklam
Reklam

Avrupa Parlamentosu Başkanı Fontelles ise gördüğü sıcak ilgiye teşekkür ederek, "Bizi bu kadar sıcak karşılamanızdan dolayı size teşekkür ederim. Umarım ki bu ziyaret sayesinde olağanüstü ülke Türkiye'yi daha iyi tanıma fırsatı bulacağım. Diyarbakır'a ilk kez bir Avrupalı Parlamenter Başkanı geliyor. Ama yanımdaki heyetten 3. kez gelen de var" şeklinde konuştu.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Fontelles'e, Vali Ala tarafından Diyarbakır surlarını anlatan bir plaket ve kilim hediye etti. Fontelles ise Vali Ala'ya AP geçmişini anlatan bozuk paralardan yapılan bir plaket hediye ederek, "Benim bir hediyem var, ancak sizinki kadar güzel değil. Umarım bu paralar Türkiye'nin de geleceğini anlatacak" dedi.

Daha sonra Vali Ala ile basına kapalı olarak bir süre görüşen Fontelles, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, KA-MER Kadın Merkezi, Diyarbakır Barosu ile İHD Şubesi ve Süryani Ortadoks Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra Diyarbakır'dan ayrılacak.