Borsa 45 bin desteğinde tutundu

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik belirsizliğin devam etmesi ve Asya piyasalarında yaşanan sert düşüşlerle güne yoğun satışlarla başlayan İMKB, kritik 45 bin puan desteğinde tutundu.

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışına göre 607,75 puan düşerek 45.026,27 puan seviyesinde açıldı. Açılış sonrası devam eden satışarla en düşük 44.843 puana kadar gerileyen İMKB, bu seviyelerden gelen tepki alımları ile 45 bin puanın üzerine çıkarak günün ilk seansını 144.79 puan düşüşle 45489.23 puandan tamamladı.

Reklam
Reklam

Birinci seansta işlem hacmi 570.650.722 YTL olarak gerçekleşirken, en yoğun işlem gören hisseler GSD Holding,Yapı Kredi Bankası, İş Bankası C, Tekstilbank ve Garanti Bankası oldu.

Çin borsalarının yüzde 5'e yakın düşüşle kapanması ve Japon Yeni'nin dolar karşısında değer kazanması İMKB'nin satıcılı seyir izlemesine neden oldu.

Dün gerçekleşen AK Parti MKYK toplantısının ardından cumhurbaşkanlığı belirsizliğinin son güne kadar devam edecek olması da piyasaları huzursuz ederken, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) beklentiler doğrultusunda faizleri değiştirmemesi herhangi bir etki yaratmadı.