Borsa bugün de rekor kıracak mı?

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne hafif alıcılı bir seyirle başladı.

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun
Endeks, 255 puan artışla 80.417 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,32 oranında değer kazandı. Dolarda işlemler 1.7780 TL seviyesinden geçiyor.

İçeride ve dışarıda veri gündeminin zayıf olduğu bugün, İMKB’nin dün gelen kâr satışlarının ardından dalgalı bir seyir izleyeceği düşünülüyor.

Yurt dışındaki olumlu havanın etkisinde güne hafif alıcılı bir seyirle başlayan piyasalar, gelecek kâr satışlarının karşılanıp karşılanamayacağı, faizin ve Avrupa borsalarının seyrine bağlı olarak hareket edecek.

Reklam
Reklam

Teknik olarak bakıldığında; İMKB'nin 80 bin seviyeleri üzerinde kalması halinde tekrar 81 bin seviyelerine yönelme çabası içinde olması bekleniyor. Ancak, 80 bin seviyeleri üzerinde kâr satışlarını karşılayamaması halinde ise endeksin 79 bin seviyelerine doğru bir geri çekilme yaşabileceği ifade ediliyor.

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Global piyasalarda gözler Amerika’dan gelecek bilançolarda. Yeni zirveler için beklenti üzerinde kârlılığa ihtiyaç var. Bankacılık sektöründen daha çok teknoloji, enerji ve perakende sektöründeki devlerin performansları merakla bekleniyor.

Bugün Türkiye Saatiyle 12:00’da Euro Bölgesi büyüme verisini ve Almanya Endüstriyel Üretimini takip edilecek.

14:00’da ABD’deki haftalık MBA Mortgage Başvuruları ve 20:00’da 10 yıllık tahvil ihalesi ile borçlanma maliyeti piyasalara yön verecek.