Borsa, haftaya hızlı bir başlangıç yaptı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), ilk seansta alımlarla yükseldi.

Güne hızlı alımlarla başlayan ve en yüksek 55069 puanı gören İMKB 100 Endeksi, bu bölgede dirençle karşılaşarak, bir süre 54700 seviyesinin üzerinde dengelendi ve ilk seansı 54831.39 puan ile 984.03 puan artıda tamamladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.83 oranında değer kazandı.

İlk seansta gerçekleşen işlem hacmi ise 417.218.036 YTL oldu.

Geçen hafta İMKB Kurban Bayramı tatilindeyken yurtdışı borsalarda önemli yükselişlerin yaşanması İMKB'nin bugünkü açılışı üzerinde de etkili oldu.

Reklam
Reklam

Yeniden ABD endeks kontratları ile Avrupa borsalarındaki seyri takip etmeye başlayan İMKB'nin yurtdışında Noel tatiline girilecek olması nedeniyle düşük hacimli sakin bir seyir izleyeceği tahmin ediliyor.

Bu hafta ABD'de Perşembe günü dayanıklı tüketim malları siparişleri, tüketici güven endeksi ve haftalık işsizlik başvuruları verisi ile Cuma günü yeni ev satışları verilerinin açıklanması bekleniyor.

Yurtiçinde ise IMF heyetinin yedinci gözden geçirme çalışmalarının tamamlanması olumlu algılanırken, piyasanın Ocak ayında hem Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın TBMM'den geçmesi hem de enerji sektöründe yapılacak zam ayarlaması gibi konulara odaklanması bekleniyor.