Borsa'da tat yok "tedirginlik hat safhada"

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) alıcılı açılışın ardından gelen satışlarla bir miktar gerileme kaydetti.

En yüksek 53198 puanı gören Bileşik Endeks, kar satışı ile 52400 seviyesine kadar gerileyerek, ilk seansı 52526.63 puanile (%0.39) 204.09 puan ekside tamamladı.

ANLIK EKONOMİK GELİŞMELERİ MYNET FİNANS'TAN TAKİP EDİN


Dün ABD borsalarında sekiz günlük düşüş trendinin ardından ciddi toparlanmalar yaşanması İMKB'nin açılışında etkili olurken, piyasalardaki risk algılamasının hala bozuk olması, bunu terse çıkartacak bir yeni veri bulunmaması ve vadeli ABD kontratlarında gözlenen harekete bağlı olarak satışların geldiği gözlendi.

Reklam
Reklam

Dün sadece ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinin şu andan geleceğe bakarak resesyon olacak demenin pek mümkün olmadığını ifade etmelerinin moralleri bir miktar düzelttiği, ancak bu görüşü destekleyecek veriye de ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

ABD'de dün Alcoa ile resmen başlayan kar açıklamalarının takip edildiği piyasada, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BOE) tarafından bugün açıklanacak faiz kararı bekleniyor.

ABD'de bugün Kasım ayı zincir mağaza satışları ile haftalık işsizlik başvuruları verisi ve yarın dış ticaret verisi ile ithalat/ihracat fiyatları açıklanacak. Ayrıca FED Başkanı Ben Bernanke'nin konuşması da beklenen önemli gelişmeler arasında bulunuyor.

Ayrıca ABD'de gelecek hafta açıklanacak enflasyon verileriile ay sonunda toplanacak olan FED toplantısında alınacak faiz kararı merak ediliyor.