Borusan Sanat Merkezi’ndeki İşgal Sona Erdi

İş Sendikası üyesi bir grup, Borusan Lojistik şirketine servis sağlayan firmadan işten çıkarılmalarını protesto etti....

İş Sendikası üyesi bir grup, Borusan Lojistik şirketine servis sağlayan firmadan işten çıkarılmalarını protesto etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı işgal, gerginlik yaşanmadan sona erdi.

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Borusan Kültür Sanat Merkezi önüne çeşitli sloganlar atarak gelen Nakliyat-İş sendikası üyesi bir grup, saat 12.30’da binaya çıkarak, “Borusan Lojistik'de işci kıyımına son, yaşasın Borusan” yazılı pankart açıp, kültür merkezini işgal etti. Yaklaşık 2 saat süren eylem sırasında çevik kuvvet ekipleri bina etrafında geniş güvenlik önlemleri alırken, işçilerle Borusan Holding yetkilileri arasında telefon trafiği yaşandı. Daha sonra sorunun çözülmesinin ardından, işçiler 2 saatlik işgalini sonlandırdı. Polisin herhangi bir müdahalede bulunmadığı grup daha sonra kültür merkezinden inerek, kapı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Reklam
Reklam

Açıklamayı DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Nakliyat -İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptı. Küçükosmanoğlu, eylemlerinin sanata karşı olmadığını sadece işten çıkarmalara karşı olduğunu belirterek, “Borusan’dan önce 25 sonrada 16 kişi performans düşüklüğü nedeniyle işten çıkarıldı. Yaptığımız görüşmelerde taleplerimizi kabul etmediler. 25 Mayıs’tan itibaren direnişimiz devam ediyor. Biz sanata karşı değiliz fakat Borusan’ın işçi atmasına karşı eylem yaptık. Yüzde 20 büyüdüklerini açıklıyorlar yüzde 3 zam yapıyorlar sonrada adam çıkarıyorlar. Bizde Borusan’ın Kültür ve Sanat Merkezi’ni 2 saat işgal ettik. Şirketin avukatı ile yapılan görüşme sonunda Cuma günü saat 11’de sorunun çözümlenmezse mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Açıklamanın ardından işçiler, olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: