Borussia Dortmund 8-4 Legia Varşova maç özeti, golleri ve önemli anları

Borussia Dortmund Legia Varşova maç özeti merak ediliyor. 12 golün atıldığı maç tarihe geçerken, aramalarda Borussia Dortmund Legia Varşova maç özeti yükselişe geçti. İşte tarihi maçtan önemli anlar!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir maç geride kaldı. Almanya Bundesliga'nın güçlü temsilcilerinden Borussia Dortmund sahasında Polonya ekibi Legia Varşova'yı 8-4 mağlup etti. Toplamda 12 golün olduğu maç Devler Ligi'nin en gollü maçı olarak tarihe geçti. Maçı tribünlerden ve ekran başından takip edenler nefes kesen mücadeleden büyük keyif alırken, bir yandan da tarihe tanıklık etmiş oldular. İşte Borussia Dortmund Legia Varşova maç özeti, golleri ve önemli anları...

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda 5. hafta mücadelesinde Borussia Dortmund, Signal Iduna Park'ta Polonya Ekstraklasa'nın son şampiyonu Legia Varşova'yı konuk etti. Müsabakayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan hakem Martin Strömbergsson yönetirken, Daniel Gustavsson ile Joakim Amri yardımcı hakem olarak görev aldılar. Doksan dakika sonunda 8-4 tamamlanan maçtan 3 puanı alan taraf Dortmund olurken, Alman ekibi Real Madrid'in önünde grup liderliğini sürdürdü.

Reklam
Reklam

Maç oldukça tempolu başladı. Henüz 10. dakikada Vadis Odjidja Ofoe'nin pasında topla buluşan Aleksandar Prijovic şık bir vuruşla Legia Varşova'yı 1-0 öne geçirdi. Ancak konuk ekibin mutluluğu kısa sürdü; 17. ve 18. dakikada Dortmund'un Japon yıldızı Shinji Kagawa'nın golleri ile ev sahibi ekip skoru 2-1 yaptı.

Maçın 20. dakikasında Legia kalecisi Radoslaw Cierzniak'ın çıkarmak istediği topu Nuri Şahin göğsüyle ağlara gönderdi ve takımını 3-1 öne geçirdi. Bu golden sonra milli yıldızımız büyük bir sevinç yaşadı.

Maçın 24. dakikasında Legia Varşova'da sahneye bir kez daha Aleksandar Prijovic çıktı ve durumu 3-2'ye getiren golü kaydetti. 29. dakikada kaptan Marco Reus'un pasında Ousmane Dembele topla buluştu ve Dortmund durumu 4-2 yaptı. 32. dakikada ise sahneye bu kez Reus çıktı. Kagawa'nın pasında Alman ekibinin kaptanı topu ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi; Borussia Dortmund 5-2 Legia Varşova.

Maçın ikinci yarısının 52. dakikasında Dembele'nin pasında Marco Resu kendisinin 2. takımının ise 6. golüne imza attı, skor 6-2 oldu. 57. dakikada Radovic'in asistinde topu ağlara yollayan isim Kucharczyk oldu. 81. dakikada Felix Passlack skoru 7-3 yapan golü kaydetti. 83. dakikada Legia Varşova, Nemanja Nikolic ile karşılık verdi ve skor 7-4 oldu. Maçın ilk yarısında olduğu gibi doksan dakikanın da skorunu Marco Reus'un 90. dakikada attığı gol belirledi. Ev sahibi Borussia Dortmund Legia Varşova'yı 8-4 mağlup etti.

Reklam
Reklam

Maça ilk 11'de başlayan Nuri Şahin 70 dakika sahada kalırken, daha sonra yerini Pierre Aubameyang'a bıraktı. Emre Mor ise yedekler arasında başladığı karşılaşmada forma şansı bulamadı.

Bu sonucun ardından Dortmund puanını 13'e yükseltirken grupta Real Madrid'in önünde liderliğini sürdürdü. Legia Varşova ise 1 puanla son sırada kaldı.

Grubun son haftasında Dortmund deplasmanda Real Madrid'e konuk olacak ve bu maç grubu kimin lider tamamlayacağını belirleyecek. Öte yandan Legia Varşova ise sahasında 3 puanla 3. sırada bulunan Sporting CP'yi konuk edecek. Bu maçtan galibiyetle çıkan grubu 3. sırada tamamlayacak ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.