Boş araziye atılan yaralı at 4 gün sonra kurtarıldı

Osmaniye’de arka sağ ayağı iki yerinden kırılan ve gece yarısı getirilerek Hemite köprüsü kenarında boş...

Osmaniye’de arka sağ ayağı iki yerinden kırılan ve gece yarısı getirilerek Hemite köprüsü kenarında boş araziye bırakılan yaralı at, 4 gün sonra kurtarıldı.
Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesinin ardından olay yerine çağrılan vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırılan at ile 4 gün boyunca kimsenin ilgilenmediği bildirildi.
Atın günlerdir çamur deryasına dönmüş boş arazide yardım beklediğini ifade eden Hemite köyü sakinlerinden Seyfi Metin, 4 günden bu yana kimsenin yaralı at ile ilgilenmediğini, jandarmanın yardımıyla kurtarıldığını belirtti.
Bazı vatandaşlar ise telefonla aradıkları Osmaniye Belediyesi ve zabıtanın kendi alanlarına girmediği için müdahalede bulunmayacaklarını söylediklerini iddia ettiler.
Atın bulunduğu yere gelerek sağlık durumunu kontrol eden Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli veteriner Hekim Hakan Dallı, kendilerine iki gün önce bilgi verildiğini, götürerek tedavi için yapılacak bir şeyin olup olmadığına bakacaklarını söyledi.
Arka sağ ayağında iki kırık olan atın kurtarılmasının zor olduğunu kaydeden Dallı, hayvanı şimdilik uyutacaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz