Boşaltılan apartmanın sakinlerine Mamak Belediyesi’nden destek

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Şahapgürler Mahallesi 1241/1 Sokak’ta geçen hafta meydana gelen zemin kaymasından dolayı,...

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Şahapgürler Mahallesi 1241/1 Sokak’ta geçen hafta meydana gelen zemin kaymasından dolayı, aynı sokakta bulunan Park Apartmanı’nda çatlamalar meydana geldi. Bina Mamak Belediyesi ekiplerince mühürlenirken, evlerini boşaltan 34 aileyi Mamak Belediyesi yalnız bırakmadı. Binada gerekli tespit çalışmalarını yapan belediye ekipleri diğer taraftan da apartman sakinleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Bina sakinleriyle Mamak Belediyesi’nde durum değerlendirmesi yapan Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bina sakinlerine ilişkin bir dizi tedbir aldıklarını belirtti. Mamak Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak bina sakinlerine destek olacaklarını belirten Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, devlet olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Kılıç, "Yaşanan hadise hepimizi üzdü. Mal canın yongasıdır. Üzüntünüzü anlayabiliyoruz. Can ve mal güvenliği açısından ilk günden itibaren bina mühürlendi. Vatandaşların eşyalarına zarar gelmeden profesyonel ekipler tarafından belediye binayı boşaltacak. Biz de Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Mamak Kaymakamlığı olarak maddi imkânı yetersiz vatandaşlarımız için vakıf olarak elimizden geleni yapacağız. Amacımız, kimsenin can güvenliğinin tehlikeye girmemesi. Devlet olarak her zaman vatandaşın yanınızdayız.” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için belediye olarak her türlü tedbir aldıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Apartman sakinlerine belediyemizce otelde kalmaları için yer tahsis ettik. Çocukların okula gidip gelmeleri için de otelden okullarına servis tahsis edeceğimizi bildirdik. Ancak yalnızca 2 aile otelde kalmayı kabul etti. Binanın durumu çözüme kavuşuncaya kadar tüm evlerin kirası belediyemiz tarafından karşılanacak. Ayrıca vatandaşların eşyalarının alınması için Kırıkkale Üniversitesi’nden yasal izin istendi. İzin çıkması halinde eşyaların tamamı, belediyemizin kiraladığı taşıma firmaları tarafından boşaltılacak. İzin verilmemesi durumunda Mamak Kaymakamlığımız ve belediyemizin aldığı karar doğrultusunda tüm eşyaların A’dan Z’ye belediyemizce alınacağını kendilerine bildirdik.” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıya katılan Park Apartmanı müteahhidi Hasbi Beyazıt ise Park Apartmanı sakinlerinin, bölgede bulunan ve bitmiş olarak bekleyen 15 dairelik apartmanda ikamet edebileceğini belirterek, kayan binadaki dairelerle diğer dairelerin takas edilebileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: