Boşaltılan Köylerde Ceviz Hasadı Başladı

HAKKARİ (AA) - Yüksekova'da güvenlik gerekçesiyle köylerinden göç eden aileler, yıllar sonra köye dönerek, cevizlerini toplamaya başladı.

HAKKARİ - Yüksekova'da güvenlik gerekçesiyle köylerinden göç eden aileler, yıllar sonra köye dönerek, cevizlerini toplamaya başladı. Gürkavak köyü sakinleri, 19 yıldan sonra ceviz hasadı yapmak için köylerinin yolunu tuttu. Köye dönmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, topladıkları cevizleri ilçe merkezine getirerek satışa sunuyor. Ceviz toplayan bazı köylüler ise söyledikleri Kürtçe şarkılarla da günün yorgunluğunu üzerlerinden atıyor. Köye dönerek cevizlerini toplayan vatandaşlardan Fikret Akkurt, AA muhabirine açıklamada, geçtiğimiz yıllarda çatışmalar nedeniyle köylerine gelemediklerini söyledi. Çözüm süreciyle bölgenin rahata ve huzura kavuştuğunu ve artık köylerine döndüklerini bildiren Akkurt, şöyle konuştu: "Bu yılı çok rahat geçirdik. Geçtiğimiz yıllarda köyümüzü ziyaret edemiyorduk. Bu yıl hem köylerimizi ziyaret ettik hem de cevizlerimizi topladık. Bu huzurlu ortamın devam etmesi için çözüm sürecinin desteklenmesini istiyoruz. Bölgede kalıcı barışın ve huzurun sağlanmasını istiyoruz. Bu huzur devam ederse, rahatça köylerimize dönebileceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: