Boşaltılan okul tinercilerin mekânı oldu

Muğla ili, Milas ilçesi, Koru köyünde boşaltılan okul sahip çıkılmayınca adeta tinercilerin ve hırsızların mekânı oldu.

Muğla ili, Milas ilçesi, Koru köyünde 1950 yılında yaptırılan ve 2009 yılına kadar Koru İlköğretim okulu olarak hizmet veren okulun, 2009 yılından itibaren yeni açılan Koru Yüksel Çağlar okulunda eğitim vermesinin ardında, atıl duruma düşen eski okulun yıkılmak üzere olduğu belirtildi.

Ümit KESKİN – Milas/Muğla

Muğla ili, Milas ilçesi, Koru köyünde boşaltılan okul sahip çıkılmayınca adeta tinercilerin ve hırsızların mekânı oldu.

Şu anda harabeye dönmüş olan eski okulun, tinercilerin, sarhoşların mekanının yanı sıra, fuhuş yuvası haline geldiği iddia edildi.

Reklam
Reklam

Harabeye dönen eski okul hakkında ise köy halkı şunları söylediler: “Bu alan şu anda köy halkını ve bizleri tedirgin etmektedir. Geceleri sürekli buralara giren çıkanlar olmakta ve buralarda kötü şeyler yapılmaktadır. Tinercisi, esrarkeşi, sarhoşu ve fuhuş ehli insanlar tarafından kullanılmaktadır. Hiçbir yetkili hiçbir şey yapmamaktadır. Buranın bir an önce yetkililer tarafından ele alınarak, köy halkının sosyal faaliyetler için kullanılması yönünde girişimlerde bulunmalarını istiyoruz” dediler.

4 yıldır kullanılmayan okulun yıkılmak üzere olduğunu belirten Koru köyü muhtarı Kerim Biçen sözlerine şöyle devam etti: “1950 yılında köyümüzde faaliyet gösteren ve 2009 yılından sonra boş olan eski okulumuz şu anda yıkılmak üzeredir. Eski okulumuz şu anda tinercilerin mekanı durumuna gelmiş bulunmaktadır. Köy halkımız oldukça tedirginlik yaşamaktadır. Okulumuz bir an önce yıkılarak, yerine çok amaçlı köy meydanı yapılmasını istiyoruz. Bu alanı hem pazaryeri, hem düğün salonu, hem de çok amaçlı köy meydanı olarak kullanılması için yetkililerden yardım istiyoruz. Okulun yıkımı hemen yerine getirilmelidir. Köyümüzün bu kötü görüntüsünden kurtulmasını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: