Bosch, Bursa’Da Yeni Yatırımları İçin Arsa Sıkıntısı Çekiyor

BURSA, Türkiye Genç İş Adamları Derneği "Bosch olarak ithalat, hem de ihracat yapıyoruz. Türkiye’deki ekonomik hareketler bizi bir tarafta etkilerken, diğer

BURSA, Türkiye Genç İş Adamları Derneği "Bosch olarak ithalat, hem de ihracat yapıyoruz. Türkiye’deki ekonomik hareketler bizi bir tarafta etkilerken, diğer tarafta etkilemiyor. Bu yüzden çok fazla sıkıntımız yok. Ama biz kur politikasında stabilite ve öngörülebilirliğe önem veriyoruz. Evet artabilir ancak bir gecede artmasından hoşlanmıyoruz. Makul zamana yayılmış artışları daha çok tercih ediyoruz."
Bursa’ya bu yıl 135 milyon Euro’luk yatırım yaptıklarını ifade eden Young, ildeki organize sanayi bölgesinin yetersizliğinden yakındı. Yeni bir arsa tahsisi veya organize sanayi bölgesi yapılması gerektiğine dikkat çeken Young, şöyle devam etti:
"Bursa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde 2015 YILINDAN SONRA V AKARYAKITTA YÜZDE 30 TASARRUF
Bosch’un yeni bir enjeksiyon üzerinde çalıştığını ifade eden Young, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ürün yelpazesini geliştiriyoruz. Enjektörleri geliştiriyoruz. Özellikle dizel enjektörde yüzde 30 tasarruflu yeni ürünleri Bursa’da üreteceğiz. 2014 yılında bu üretime başladık, 2015 yılında da ciddi bir şekilde kapasite artırımı yaparak bu yatırımla ilgili vites attıracağız. Dizel enjektör tüketimiz azaltıyor, doğaya karbondioksit salınımları azalıyor, eskiden 2 litrelik arabanın yapacağı görevi şu anda 1.6 litre yapabiliyor. Bu şekilde devam ettikçe 1 litreye kadar da düşecek. 4 silindirli motorlar 3 silindire düşecek. Enerji konusuna çok önem veriyoruz. Hem elektrik konusunda, hem de sulu makinelerimize daha az su kullanıyoruz. Doğal kaynakları kullanım konusunda tasarruflu ürünler üretiyoruz."
BURSA’YA 2 AR-GE MERKEZİ
Bursa’ya 2 yeni Ar-Ge merkezi kuracaklarını söyleyen Young, 2014 yılının Bosch grubu olarak iyi geçtiğine dikkat çekti. Young, otomotiv olarak baktıklarında Türkiye’deki satışları ve ihracatı olumlu kapattıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Bursa’da üretim olarak en yeni ürünleri üretiyoruz. Bosch’un çıkarttığı bir ürünü Almanya’dan önce Bursa’da üretiyoruz. Dolayısıyla yeni ürünler ürettiğimiz ve tasarladığımız için gerek Türkiye’deki satışlarımız, gerekse ihracatımız olumlu gelişme gösteriyor. Bizim toplam ciromuzun yüzde 32-34’ler seviyesinde artışı öngöreceğiz. Ama henüz kur kapanmadı ve kurlar da sabitlenmedi. Bursa’ya 2 tane daha Ar-Ge merkezi yapacağız. Bununla ilgili başvurularımızı toparlıyoruz. Kısmet olursa onaylanırsa Bursa’ya Bosch grubu olarak 2 Ar-Ge merkezi kazandıracağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: