BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Barutçuoğlu:

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, "Ticari mali risk sigortasının geliştirilmesi

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, "Ticari mali risk sigortasının geliştirilmesi ve uygulanması, piyasaların finans ihtiyaçlarını da rahatlatacağı için hem reel sektöre hem de bankacılık sektörüne önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Barutçuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 5941 Sayılı Yeni Çek Kanunu'nun daha bir yılı geçmeden şikayetlere konu olduğunu ve yeni mağdurlar yarattığını, bunun düzenlemenin yeterli olmadığını ortaya çıkardığını savundu. Çek hamillerinin bugün de mağdur olduğunu ileri süren Barutçuoğlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Çekle ilgili düzenlemenin, çekin bir ödeme aracı olduğunun kabul edilerek yapılmasını ve çekte vadenin olmaması gerektiğini bir kere daha ifade etmek istiyorum. Bu mağduriyetlerin tamamen ortadan kalkması, mal ve hizmet tevsik (belgeleme) eden fatura düzenlemelerinin ticari risk sigortası kapsamına alınarak, şirketlerin ticari risklerinin sigorta edilmek suretiyle, ticari ve maddi kayıpların tamamen önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Mağduriyetleri gidermek için sürekli yasa yapmanın, sorunu çözmediğini savunan Barutçuoğlu, "Sonuç olarak, ticari mali risk sigortasının geliştirilmesi ve uygulanması, piyasaların finans ihtiyaçlarını da rahatlatacağı için hem reel sektöre hem de bankacılık sektörüne önemli bir katkı sağlayacaktır" görüşüne yer verdi.

Muhabir : Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz