Bosna gezisiyle ilgili programda duygulu anlar yaşandı

Karabük Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER), geçtiğimiz ay 40'a yakın eğitimcinin katılımıyla Bosna-Hersek’e yapılan geziyle ilgili...

Karabük Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER), geçtiğimiz ay 40'a yakın eğitimcinin katılımıyla Bosna-Hersek’e yapılan geziyle ilgili program düzenledi. Programa katılanlar izledikleri görüntüler ve geziye katılanların anlattıkları karşısında duygulu anlar yaşadı.

Safranbolu Köyiçi Kız Meslek Lisesi Salonu'ndaki programı Karabük İl Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Öz, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Saygın ve Ergin Aksoy’un yanı sıra birçok okul müdürü ve öğretmenden oluşan 170 kişi izledi. Programın sunuculuğunu yapan KAREGDER Başkan Yardımcı Ali Fuat Bağcı, Bosna ve Bosna Savaşı hakkında bilgi verdikten sonra Dernek Başkanı Murat Ciğer’i kürsüye davet etti.

Reklam
Reklam

Dernek faaliyetlerinden bahseden Murat Ciğer, bunların yanı sıra Bosna'da yaşanan sıkıntılardan, insanların kuş gibi avlanmasından ve olayın savaştan çok bir katliam olmasından bahsetti. Ayrıca Bosnalıların Türklere karşı olan sevgilerini anlatırken "Sanki Türkiye’nin başka bir iline gitmiş gibi hissettik kendimizi. Gösterdikleri misafirperverlikleri ve dostlukları bizi çok memnun etti." dedi.

Bosna savaş görüntülerinin izlenmesinin ardından savaşın ayrıntılarına değinen Başkan Yardımcısı Ali Fuat Bağcı, şunları söyledi: "Orada ecdadımız Osmanlı'nın yapmış olduğu ve savaş sırasında yıkılan, sonra yine bizler tarafından aslına uygun olarak inşa edilen Mostar Köprüsü'nü ziyaret ettik. Köprü savaşta Hırvatlar tarafından yıkılmış; yıkım sırasında topların kullanıldığı yere 35 metre yüksekliğinde haçlar dikmişler. Bu saldırı aslında Osmanlı ve Müslümanlığa yapıldığının açıkça bir göstergesidir. Savaşan herkes Slav ırkından geliyor aslında, aralarındaki tek fark Boşnakların Müslüman olması ve sırf Müslüman diye 200 bin Boşnak öldürülüyor. Savaş sırasında Saraybosna’ya yardım ulaştırmak imkansız hale gelince yer altına 1,60 metre yüksekliğinde kazılan tünellerden yiyecek içecek ve silah yardımı yapılmış ve ülkenin o zor şartlarda ayakta kalması sağlanmış. Bizler KAREGDERLİ eğitimciler olarak gençlerimizin bilinçli yetiştirilmesi adına, bizlerin de bilinçlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Fazla değil, daha 20 sene bile olmamışken, savaşın yaraları daha iyileşmemişken hepimiz bu gerçekleri öğrenmeli ve bilinçli birer vatandaş olarak gençlerimize sahip çıkmalıyız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz