Bosna Hersek Heyeti Kütahya'da

Bosna Hersek'in Tesanj kenti belediye başkanı Fuad Sisic başkanlığındaki heyet, Kütahya'nın Emet ilçesinde, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait bor

Bosna Hersek'in Tesanj kenti belediye başkanı Fuad Sisic başkanlığındaki heyet, Kütahya'nın Emet ilçesinde, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait bor tesislerini inceledi.

Kütahya'nın kardeş şehri Tesanj'dan gelen Sisic, Müftü Ejub Dautovic, Başimam Fuad Ömerbasic, Belediye Meclisi Başkanı Zehrudin Krusko ile yerel yöneticiler Alic Kasım, Ahmic Muharem ve Solo Hasan, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Emet Bor İşletmesi'nin Borik Asit Fabrikası'nda düzenlenen toplantıda, İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet Savaş'tan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Savaş, Türkiye'nin bor rezervinin yaklaşık yüzde 70'ine sahip olan işletmede yürütülen bor cevherinin işlenmesi ve borik asit üretim çalışmalarıyla borun kullanım alanlarını anlattı.

Heyet, Emet Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara'nın da hazır bulunduğu toplantının ardından Borik Asit Fabrikası'nda inceleme yaptı. İşletme Teknik Müdürü Ramazan Bütüner, konuklara borik asidin üretim aşamalarını gösterdi.

Sisic, işletmenin sosyal tesislerinde onurlarına verilen yemek sonrası yaptığı konuşmada, Bosna Hersek halkının uzun yıllar zulüm gördüğünü belirterek, dost ve kardeş ülkelerle ilişkilerini hızla geliştirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Dostluk ilişkilerinin geliştirilmesinde Kütahya'nın ayrı bir yeri bulunduğunu dile getiren Sisic, şöyle konuştu:

"Kardeş kentimiz Kütahya, Tesanj'a bir camiyle çeşitli eserler kazandırmıştır. Bundan dolayı teşekkürlerimizi sunmak amacıyla Kütahya'ya geldik. Kütahya'da Valimiz Kenan Çiftçi ve Belediye Başkanımız Mustafa İça, bizi çok sıcak karşıladı. Daha sonra Emet'e geldik. Burada Emet Bor İşletmesi'nin maden sahalarını ve dünyadaki iki borik asit fabrikasından biri olan tesisleri gezdik, gördük. Çok geniş bilgiler edindik. Türkiye'nin, dünya bor üretimi ve satışında söz sahibi olmasından çok mutluyuz."

Reklam
Reklam

Konuk heyet üyeleri, daha sonra uçakla Bosna Hersek'e gitmek üzere İstanbul'a hareket etti.

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz