Bosna Hersek İle Tarım Ve Kırsal Kalkınma Alanında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarım ve kırsal kalkınma alanında yapılan iş birliği...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarım ve kırsal kalkınma alanında yapılan iş birliği anlaşmasının kritik bir önemi olduğunu belirterek, "İlişkilerimizin geliştirilmesine yönelik imzalanacak anlaşma son derece önemlidir. Bu anlaşma kapsamında hayvan ve gıda sağlığında bilgi paylaşımı ile özel sektör yatırımlarının teşvik edilmesi arzulanmaktadır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Saroviç, bakanlıkta 'Tarım ve Kırsal Kalkınma Alanında İşbirliği Anlaşması' imzaladı. Eker, imza töreninde yaptığı konuşmada, tarım ve kırsal kalkınma alanında yapılan iş birliği anlaşmasının kritik bir önemi olduğunu belirterek, "İlişkilerimizin geliştirilmesinde yönelik imzalanacak anlaşma son derece önemlidir. Bu anlaşma kapsamında hayvan ve gıda sağlığında bilgi paylaşımı, özel sektör yatırımlarının teşvik edilmesi arzulanmaktadır. Teknik bilgi ve tecrübe paylaşımında işbirliği yapılması öngörülmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Eker, gerekli kaynakların korunması ve modern gıda teknikleri alanında iş birliği yapılması amacıyla imzalanan anlaşmanın iki ülkenin tarımsal anlaşmasına katkı sağlayacağına işaret etti.

Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanı Saroviç ise, yapılan işbirliği anlaşmasının imzalanmasından memnun olduğunu ifade etti. Saroviç, Bosna Hersek'in Türkiye ile 14 tarımsal alanda ikili anlaşma imzaladığını bildirdi. Saroviç, bu gün imzalanan anlaşma ile birlikte Türkiye'nin ve Bosna Hersek'in kırsal kalkınmasına yaklaşık 220 yıl yatırım yapmayı destekleyeceğini belirtti.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında yaklaşık 350 milyon dolar ticaret hacmi bulunuyor. Bunun yaklaşık 40 milyon dolarlık kısmını ise tarım sektörü oluşturuyor. İşbirliğinin geliştirilmesi ve daha düzenli bir şekilde sürdürülebilmesi için imzalanan Tarım ve Kırsal Kalkınma Alanında İşbirliği Anlaşması’na göre, tarım ve kırsal kalkınma uygulamaları hakkında bilgi ve tecrübe değişimi, hayvan sağlığı ve gıda güvenilirliği alanında işbirliğinin artırılması hedefleniyor. Genetik kaynakların korunması ve geliştirilmesine yönelik işbirliğinin yapılması, araştırma kurumları arasındaki işbirliğinin teşvik edilmesi, özellikle toprak ve su kullanımı ve iklim değişikliği konularında teknik bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: