Bosna Hersek'teki Sel Felaketi

Sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına Havza’dan 9 bin 338 liralık destek verildi.

Sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına Havza’dan 9 bin 338 liralık destek verildi. Havza Müftüsü Lütfü Kocatürk, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bosna Hersek için başlatılan yardım seferberliği kapsamında geçtiğimiz hafta cuma namazı sonrası yardım toplandığını belirtti. İlçe cemaatinden toplanan 9 bin 338 liranın Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili hesabına yatırıldığını söyleyen Kocatürk, "İslam dini yardımlaşmayı ve paylaşmayı emreder. Biliyoruz ki bizim toplumumuz felakete uğramış her toplumun yanında yer almış ve insani olarak her türlü hassasiyeti göstermiştir" dedi. Kocatürk, şöyle devam etti: "Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinden çok sayıda Bosnalı kardeşimiz olumsuz etkilendi. Bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığımız da yaşanan acılara bir nebze olsun merhem olmak amacıyla Cuma günü yurt içinde ve yurt dışında bütün camilerimizde uygulanmak üzere bir yardım kampanyası başlattı. Yapılan yardım kampanyasında Havza merkez ve mahallerindeki camilerinde 9 bin 338 lira yardım toplanarak Diyanet İşleri Başkanlığı hesabına gerekli yerlere ulaştırılmak üzere aktarıldı. Bosnalı kardeşlerimize yardımda bulunan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz