Bosna Hersek’ten Bursa’ya Iş Heyeti

Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Enes Sulkanovıc ve Doboy Belediye Başkanı Obren Petrovic başkanlığındaki...

Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Enes Sulkanovıc ve Doboy Belediye Başkanı Obren Petrovic başkanlığındaki bir heyet, ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Bursa’ya iki günlük gezi düzenledi. Konuk heyet, Bursalı işadamları ile ikili görüşmelerde bulunacak.

Enes Sulkanovıc, beraberindeki Doboy Belediye Başkanı Obren Petrovic ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ile Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti.

Tarihi Heykel Valilik binasında düzenlenen ziyarette konuk heyet iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesini istedi. Heyet, Türk işadamlarını ülkelerine yatırım yapmaya davet etti.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahabettin Harput, “Türkiye ve Bursa ile Bosna Hersek arasında çok güçlü bir işbirliği var. Bu güç birliği, hem gönül bağı, hem inanç bağı, hem ekonomik bağ, hem tarih bağı, hem kültür bağı, hem sosyal bağlar var. Dolayısı ile çok yönlü bağlarla biz iç içeyiz. Bursa’da 3 milyona yakın insan yaşıyor ve bunların hepsi de Bosna Hersek’e bir sevgi besliyor. Bu ziyaretin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Enes Sulkanovıc ise karşılamada gösterilen sıcak ilgiden dolayı herkese teşekkür ederek, “Bu ziyaret Republika Bölgesi'nden Türkiye’ye yapılan ilk ziyaret. Kardeşimiz olan Türkiye, özellikle savaştan sonra Bosna Hersek için çok büyük şeyler yaptı. Bosna Hersek bölgesinde ciddi yatırımlar yapıyor. Biz Türk işadamlarını daha çok yatırım yapmaları için ülkemize bekliyoruz. Çünkü bizim ülkemizde çok güzel doğal zenginliklerimiz bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından konuk heyette yer alanlar ile Vali Harput birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

Reklam
Reklam

KONUK HEYET İŞADAMLARI VE BELEDİYE BAŞKANLARI İLE DE GÖRÜŞECEK

İki günlük temasları çerçevesinde Belediye başkanları ile de görüşecek olan konuk heyet, BTSO üyesi iş adamlarına 'Doboy yatırım fırsatları' hakkında sunum da yapacak. Bosna Hersek turizm ve yatırım tanıtım videosunun da izleneceği toplantıda, Bosna Hersek, RS Bölgesi ve Doboy Belediyesi yatırım fırsatlarından detaylar sunulacak. Bosna Hersek heyeti ayrıca gezi kapsamında Ulu Camii ve Hanlar Bölgesi başta olmak üzere kentin tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: