Bosna Kuruluşunun 21. Yılını Kutlamaya Hazırlanıyor

Bosna Hersek Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı, Bosna Hersek...

Bosna Hersek Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı, Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin 21’inci kuruluş yıldönümü kutlamalarına davet etti.

Avrupa’nın en genç cumhuriyetlerinden Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin Bursa Fahri Konosolosu Muzaffer Çilek, 21 Mart’taki bağımsızlık kutlamalarına bütün Bursa halkını davet ettiklerini söyledi. Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret eden Çilek, “Bursa’da gerçekleştireceğimiz bağımsızlık kutlamalarına başta Bursa’da yaşayan Boşnaklar olmak üzere, tüm halkımızı davet ediyoruz. 1 Mart bağımsızlık günü çerçevesinde düzenleyeceğimiz paneller, sergiler, kermesler ve folklorik etkinliklerle, halkımızı bir araya getirmek istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Muzaffer Çilek’in ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Bosna’nın acılarını unutturmak için, gerek ülke, gerek mahalli idareler olarak büyük bir çaba gösterildiğinin altını çizen Dündar, "Düzenlenecek törenler Boşnaklarla Bursa halkını bir araya getirecek. Yeni bağımsızlığını ilan etmiş devlete destek anlamı taşıyor. Bizler de devlet ve yerel yönetimler olarak Bosna’ya destek oluyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak Saraybosna’nın Stalingrad Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamış bir ilçeyiz” dedi.

Fahri Konsolos Muzaffer Çilek, Başkan Dündar’a, Sırplar tarafından yıkılan ve katliamın sembolü haline gelen Mostar Köprüsü’nün yağlı boya tablosunu hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: