Bosna'dan Suriyelilere Anlamlı Yardım

Bir zamanlar insani krizle karşı karşıya kalan Bosna-Hersek'te, ülkelerindeki savaş nedeniyle zor günler yaşayan Suriyeliler için toplanan yardımları taşıyan konvoy,

Bir zamanlar insani krizle karşı karşıya kalan Bosna-Hersek'te, ülkelerindeki savaş nedeniyle zor günler yaşayan Suriyeliler için toplanan yardımları taşıyan konvoy, Hatay'a ulaştı.

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle mağdur olan Suriye halkına bir yardım da Bosna-Hersek'ten geldi. Ülkenin kuzeybatısındaki Bihaç kentinden 13 Şubat'ta yola çıkan yardım tırları Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi.

Yardımlardan sorumlu Mithat Kasap, Bosna-Hersek'teki Solidarnost Yardım Vakfı'nın öncülüğünde başlatılan ve ülke genelindeki 6 yardım kuruluşunun de destek verdiği kampanya kapsamında Suriyeliler için seferber olunduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Kampanya kapsamında 41 ton gıda yardımı toplandığını ifade eden Kasap, yardım paketlerinin içerisinde un, şeker, battaniye ve çocuklar için malzemelerin yer aldığını söyledi. Kasap, İHH İnsanı Yardım Vakfı aracılığıyla yardımların Suriye'ye ulaştıracağını kaydetti.

Yardım malzemelerinin Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır kapısından geçirilerek Suriye'nin Humus, Halep, Hama, Lazkiye ve İdlib kentlerinde dağıtılacağı öğrenildi.

Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: