Bosnalı 5 Öğrenci İzmir Üniversitesi'nde Burslu Okuyacak

İZMİR (A.A) - Bosna Hersek'te yaşanan savaşta ailelerini kaybeden gençlerin eğitimi için hizmet veren Eğitim Bosna Hersek'i İnşaa Ediyor Derneği'nin

İZMİR (A.A) - Bosna Hersek'te yaşanan savaşta ailelerini kaybeden gençlerin eğitimi için hizmet veren Eğitim Bosna Hersek'i İnşaa Ediyor Derneği'nin 5 öğrencisi, gelecek yıl İzmir Üniversitesi'nde burslu eğitim alacak.

İzmir Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir dizi görüşmeye katılmak üzere İzmir'e gelen Eğitim Bosna Hersek'i İnşaa Ediyor Derneği Başkanı Jovan Divjak ve Genel Sekreteri Edin Becarevic, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak eşliğinde İzmir Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Ziyarette İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mütevelli Heyet Üyesi Ali Rıza Doğanata ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ile biraraya gelen heyet, Bosna Hersek'te yaşanan savaşta ailelerini kaybeden çocukların eğitimi için İzmir Üniversitesi'nden destek sözü aldı.

Gelecek yıl 5 Bosnalı öğrencinin İzmir Üniversitesi'nde burslu eğitim almasının yanı sıra Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı tarafından kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ile de Erasmus ve ikili işbirliği anlaşmaları yapılması planlanıyor.

Muhabir: İzmir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: