Bostaniçi Belediyesi’nden Önemli Hizmetler

Van’ın Bostaniçi Belediyesi, belde genelinde sürdürdüğü çalışmalara 3 yeni çalışmayı daha ekledi. Gündoğdu Mahallesi’nde yapılan...

Van’ın Bostaniçi Belediyesi, belde genelinde sürdürdüğü çalışmalara 3 yeni çalışmayı daha ekledi. Gündoğdu Mahallesi’nde yapılan TOKİ konutları içerisine 250 kişi kapasiteli kültür merkezi ve 300 kişilik spor kompleksinin yanı sıra Erek Dağı eteklerindeki 110 dönüm arazi üzerine de belde mezarlığı çalışması başlattı.

Bostaniçi Belediyesi, beldeye yaptıracağı kültür merkezi ve spor kompleksi ile beldeyi “Kültür ve Spor Merkezi Üssü” yapmayı hedefliyor. ‘Yarınlarımız olan çocuklarımızla özgür geleceğe doğru yürüyoruz’ sloganıyla kültür merkezi ve spor kompleksi yapan belediye, belde çocuklarına yeni bir yaşam alanı oluşturacak. Her şeyin düşünüldüğü kültür merkezinde çocuklar ve gençler için müzik, resim, folklor, tiyatro ve sinema gibi eğitimler verilecek. Yine 300 kişi kapasiteli spor kompleksi içerisinde yüzme havuzu, voleybol, hentbol, tenis ve basketbol gibi spor etkinliklerinin yapılması hedefleniliyor. Beldede bulunan mezar sorununa da çözüm bulan belediye, Erek Dağı eteklerinde 110 dönüm alan üzerinde belde mezarlığı yapıyor. Mezarlığın alan çalışmasına devam eden belediye, buraya gidecek olan yolların çalışmasını da tamamladı.

Reklam
Reklam

Sürdürülen diğer çalışmalarla beldeyi adeta şantiyeye dönüştüren Bostaniçi Belediyesi, çalışmaların tamamını bu yıl bitirerek halkın hizmetine sunacak. Kısıtlı imkanlara rağmen hizmette öncülük yaparak beldeyi örnek bir yerleşim yeri haline getiren Bostaniçi Belediyesi, altyapı ve su sorununu ortadan kaldırırken, yolların da yüzde 70’ini asfalt ve parke taşı ile döşemiş durumda. Hizmette yeni bir çığır açan belediye yeni ve modern çalışmalarla belde halkının gönlüne taht kurdu.

‘BOSTANİÇİ, VAN’IN KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ OLACAK’

Gündoğdu ve diğer mahallerde sürdürülen çalışmaları belediye meclis üyeleri ile birlikte inceleyen Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş’e, BDP Bostaniçi Belde Başkanı Rıza Sucai de eşlik etti. Ergüneş ve beraberindeki meclis üyeleri, yapımı devam eden kültür merkezi inşaatı, spor kompleksi alanı, belde mezarlığı, belediye kadın ve çocuk eğitim destek evi, yol yapımı ve çocuk parkları ve Maya Kadın Sağlık Merkezi binasında incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmaları yerinde denetlediler. Ergüneş ve beraberindeki meclis üyeleri, ilk olarak Gündoğdu Mahallesi’nde yapımı hızla devam eden kültür merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yapan Ergüneş, inşaatın 3 katlı ve içerisinde her türlü kültürel aktivitelerinin yapılacağı bir alan olacağını kaydetti. Çocukları ve gençleri olmak üzere belde halkını yeni bir yaşam ve kültür alanına kavuşturacaklarını aktaran Ergüneş, kültür merkezinin birkaç ay içerisinde bitirilerek hizmete sunulacağını kaydetti. Ergüneş, “Yine kültür merkezimize yakın bir alanda 300 kişi kapasiteli ve içerisinde yüzme havuzu, voleybol, hentbol, tenis ve basketbol gibi spor etkinliklerinin yapılacağı büyük bir kompleks yapacağız. Şu an spor kompleksi için alan hazırlanmış ve etüt çalışmaları bitmiştir. Çok kısa bir süre içerisinde spor kompleksin inşaat çalışmasını da başlatacağız. Belediye olarak yapacağımız bu iki önemli çalışma ile Bostaniçi’yi Van’ın ‘Kültür ve Spor Merkezi Üssü’ haline getireceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

‘110 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE BELDE MEZARLIĞI YAPILIYOR’

Ergüneş ve beraberindeki meclis üyeleri, daha sonra Erek Dağı eteğindeki 110 dönüm arazi üzerinde çalışması hızla devam eden belde mezarlığını inceledi. Burada çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi alan Ergüneş, beldede bulunan 3 mevcut mezarlıkta yer kalmadığından Erek Dağı eteklerinde bulunan ve tepeciklerden oluşan 110 dönümlük alanı iş makineleri ile düzelterek büyük bir mezarlık haline dönüştürdüklerini söyledi. Ergüneş, “Mezarlık alanının tel örgü ve istisna duvarlarının tamamı örüldü. Yine mezara gidilecek olan yolların açılması ve yolların stablize çalışması tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde mezarlığa giden yolların asfalt çalışması da yapılacak. Mezarlığın yeşillendirilmesi içinde çalışma yapacağız. Bu çalışmaların bitmesinin ardından cenazelerin definlerine başlayacağız” dedi.

‘KADIN VE ÇOCUK EĞİTİM DESTEK EVİ İNŞAATI BİTTİ’

Şafak Mahallesi’nde yapımı tamamlanmak üzere olan Belediye Kadın ve Çocuk Eğitim Destek Evi inşaatında da incelemelerde bulunan Ergüneş, en geç bir ay içerisinde binanın hizmete açılacağını söyledi. Ergüneş, binanın 3 katlı olduğunu ve içerisinde kadınların zaman ayırabileceği yine el becerilerine dönük kursların görebileceği sınıflar oluşturulacağını belirtti. Ergüneş, “8. sınıf ve üniversite hazırlık öğrencilerinin eğitim görebileceği 7 derslik sınıflar yapılıyor. Burada öğrenciler öğretmenler nezdinde ücretsiz bir şekilde sınavlara hazırlanacaklar. Bina da ayrıca 50 kişilik bir tiyatro salonu da olacaktır. İnşaatın kaba çalışması bitmiş, içeride boya ve sıvaların tamamlaması ile binayı hizmete sunacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Beldenin önemli büyük caddelerinden olan ve hayvan meydanına giden Demokrasi Caddesi’nde yapımı tamamlanan asfalt çalışmasını inceleyen Ergüneş, “Beldemizin en işlek caddelerinden biri olan yaya ve araç trafiğinin yoğunlukla kullanıldığı Demokrasi Caddesi’ni de baştan sona asfaltlayarak hizmete soktuk. Önemli bir çalışmayı daha kış mevsimi gelmeden sonlandırdık” diye konuştu.

Yaptıkları hizmetlerle beldeyi modern bir yerleşim yeri haline dönüştürdüklerini, hedefledikleri çalışmaların üstüne çıkararak başarı oranlarını yüzde 100 yükselttiklerini belirten Ergüneş, belediye olarak hedefledikleri projelerin tamamını sezon bitmeden hayata geçireceklerini söyledi.

‘TAHRİP EDİLEN ÇOCUK PARKLARI TEKRARDAN ONARILDI’

Daha sonra Yalım Erez Mahallesi’nde sürdürülen yol yapım çalışması ve daha önce kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilen çocuk parklarında da inceleme yapan Ergüneş ve beraberindeler, yetkililerden çalışmaların hızlandırılması ve sezon bitmeden tamamlanmasını istedi. Yalım Erez Mahallesi’nde tüm ana ve ara yolların parke taşı ile döşendiğini belirten Ergüneş, “Yalım Erez Mahallesi’nde bu yıl yaptığımız yol çalışmaları ile tüm yolları toz ve çamurdan kurtardık. Şu an mahallede 2 ara yolda çalışmalar devam ediyor. Bu yolların parke taşı ile döşenmesiyle Yalım Erez Mahallesi’nde yol sorunu kalmayacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Daha önce tahrip edilen ve belediye tarafından tekrar onarılıp içerisine yeni çocuk oyun alanları bırakılan çocuk parkını da inceleyen Ergüneş, burada çocuklar tarafından sevgi seli ile karşılandı. Çocuklara kendi parklarına sahip çıkmalarını isteyen Ergüneş, çocuklardan parka zarar verenlere izin vermemelerini istedi. 17 yıllık beldenin 5 ayrı mahallesine 5 çocuk parkının kendi dönemlerinde ilk defa yapıldığını aktaran Ergüneş, “Geçen yıl yaptığımız çocuk parkları kimliği belirsiz kişiler tarafından birkaç kez tahrip edildi. Belediye olarak tahrip edilen parkları tekrardan onararak çocukların hizmetine sunduk. Daha sonra çirkin bir şekilde parklar ateşe verilerek, çocukların oyun oynamaları engellendi. Bu yıl tekrardan aldığımız karar ile tahrip edilen, yakılan ve yıkılan parkların onarımını yaptık. Parklara yeni oyun alanları bıraktık, yine parkların yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını da yapacağız” şeklinde konuştu.

‘KADINA DÖNÜK HİZMETİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPAN BELEDİYEYİZ’

Ergüneş, son olarak Bostaniçi Belediye Kadın Kurulu üyeleriyle birlikte beldenin Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan sağlık merkezi binasını inceledi. Merkezi İtalya’da bulunan Gruppo Della Diocesi di Firenze Derneği’nin desteği ile Maya Kadın Danışma Merkezi önüne kurulan sağlık merkezini ziyaret eden Ergüneş, burada Maya Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Ferahat Akın tarafından bilgilendirildi. Sağlık merkezine ilişkin Ergüneş’e bilgi veren Akın, merkezin tüm çalışmalarının tamamlandığını, gerekli olan tıbbi cihazların alımı için sipariş verildiğini söyledi. Akın, “Merkezimizde özellikle gebe kadınlarının ultrason muayenelerinin yapılması, yine KETEM ve diğer sağlık hizmetlerinin yapılması için prefabrik olarak yaptırdığımız bina çok yakında hizmete sunulacak. Merkezimizde her türden sağlık hizmetinin verildiği ve sağlık bilincinin oluşturulacağı eğitimlerin yanı sıra muayeneler yapılacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Merkezin çok önemli bir proje olduğunu ve merkeze katkı sunan Gruppo Della Diocesi di Firenze Derneği yetkililerine teşekkür eden Ergüneş, merkezin açılması ile birlikte gebe kadınların Van’a gitmeye ihtiyaçlarının kalmayacağını, her ay düzenli bir şekilde jinekologlar eşliğinde muayenelerinin merkezde yapılacağını belirtti. Ergüneş, “Kadın belediyeciliğinin kadına dayalı hizmetlerin yapılmasına öncülük yapan bir belediyeyiz. Beldemizde Maya Kadın Danışma Merkezi’mizin çalışmaları ile birlikte kültürel, sosyal, psikolojik ve sağlık gibi birçok önemli çalışmayı hayata geçirdik. Bundan sonra da kadınlara dönük çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: